Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0116d8e98116da767a3ec883576efee8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Maria Ohisalo syyttää Orpoa ja Purraa jälki­viisastelusta Uniper-kysymyksessä: ”He olivat kovin hiljaa silloin…” – Uutisalue

Maria Ohisalo syyttää Orpoa ja Purraa jälki­viisastelusta Uniper-kysymyksessä: ”He olivat kovin hiljaa silloin…”

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo syyttää kokoomuksen ja perussuomalaisten puheenjohtajia jälkiviisaudesta Uniper-kysymyksessä.

– Viime viikkoina olemme saaneet kuulla Petteri Orpon ja Riikka Purran jälkiviisastelua siitä, kuinka omistajaohjaus on epäonnistunut. He olivat kovin hiljaa silloin, kun päätöksiä edeltävien hallitusten aikana tehtiin, Ohisalo sanoi puhuessaan vihreiden puoluevaltuuston kokouksessa Kuopiossa.

Valtion enemmistöomisteinen Fortum päätti ostaa enemmistön saksalaisesta energiayhtiö Uniperista Juha Sipilän (kesk) hallituksen aikana vuonna 2017.

– Vuosia sitten tehtyjä virheitä ei saa enää tekemättömäksi, mutta tulevaisuuden virheet voidaan vielä välttää. Minusta yksi asia on selvä: valtio-omisteisten yritysten ei tulisi jatkossa laittaa yhden yhtäkään uutta euroa kiinni fossiiliteollisuuteen, Ohisalo linjasi.

Fortum ilmoitti tällä viikolla, että se myy koko Uniper-omistuksensa Saksan valtiolle 500 miljoonalla eurolla. Fortum hankki omistuksensa lähes seitsemällä miljardilla. Osana sopimusta Fortumin Uniperille myöntämä laina maksetaan takaisin ja yhtiö vapautuu takauksestaan.

Source Link is.fi