Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_68f8a7fa4b8f51977aa55d1d0c2de28a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Meneekö lämpö­ennätys rikki? Tällainen on pääsiäis­viikon­lopun sää – Uutisalue

Meneekö lämpö­ennätys rikki? Tällainen on pääsiäis­viikon­lopun sää

Maanantaina runsaat lumisateet heikentävät Lapissa paluuliikenteen ajokeliä.

Pääsiäisviikonlopun vietto jatkuu lauantaina vaihtelevassa säässä.

Päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo Ilmatieteen laitokselta kertoo, että maan pohjoisosassa tulee lumisateita laajalti, kun taas etelässä aurinko paistaa monin paikoin. Maan keskiosaan on tulossa sateita eri muodoissa.

Etelässä lämpötilat voivat nousta lauantaina paikoin yli kymmenen asteen, jopa 12 asteeseen, kertoo Sinisalo. Lapissa on pientä pakkasta.

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä lauantaina Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa lumi- ja räntäsateiden takia. Maan pohjoisosassa ajokelivaroitus on voimassa lumisateiden vuoksi.

Pääsiäissunnuntaina maan etelä- ja keskiosissa päästään laajalti nauttimaan aurinkoisesta kevätsäästä, ja lämpötilat voivat kivuta paikoin jälleen yli kymmenen asteen.

Sinisalo kertoo, että sunnuntaina kuluvan kevään lämpöennätys voi mennä rikki maan lounaisosassa. Tämän vuoden lämpöennätys mitattiin torstaina Raumalla, missä lämpömittari näytti 13:a plusastetta.

Sen sijaan Lapissa on sunnuntaina pilvistä ja lumisateita voi tulla paikoin. Lämpötila pysyy Lapissa sunnuntaina muutaman asteen pakkasen puolella.

Maanantaina aurinkoiset kevätsäät väistyvät maan etelä- ja keskiosissa, sillä vesisadekuuroja voi tulla monin paikoin. Lapissa sataa laajasti lunta.

Sinisalo sanoo, että Lapissa pääsiäisen paluuliikenteessä kannattaa olla tarkkana, koska runsaat lumisateet heikentävät ajokeliä. Ilmatieteen laitos onkin antanut maanantaille ajokelivaroituksen koko Lappiin.

Source Link is.fi