Banner Before Header

”Menestynyt mies” kärähti huumekassista ja joutui vankilaan – yritti vapaalle jalalle ”vaativan työn” varjolla

Neljän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta hiljattain tuomittu ”menestynyt” kymenlaaksolaismies valittaa vangitsemisen aiheuttavan suuria hankaluuksia hänen uudelle työantajalleen ja työyhteisölle.

Mies pyysi päästä vapaalle jalalle hoitamaan uutta työtä, mutta Itä-Suomen hovioikeus hylkäsi hänen kantelunsa.

47-vuotias mies oli vielä vastuunalaisessa esimiestehtävässä suuryrityksen palveluksessa, kun hän jäi kiinni laajan huumejutun tutkinnassa. Viranomaiset pääsivät vyyhdin jäljelle salatun Anom-viestipalvelun seurannan avulla.

Tulli teki viime kesäkuussa kotietsinnän miehen omakotitaloon. Talosta löytyi urheilukassi, jossa oli 13 433 ekstaasitablettia ja 271 grammaa amfetamiinia. Tulli takavarikoi asunnosta lisäksi 21,7 grammaa amfetamiinia sekä 109,5 ekstaasitablettia, joiden mies ilmoitti olevan palkkioita huumekassin säilytyksestä.

Tutkinnassa kävi ilmi, että mies oli antanut lapsuudenkaverilleen luvan tuoda kassiin taloon. Kaveri oli saanut liikkumisen helpottamiseksi myös talon avaimen. Isäntä kävi töissä toisen maakunnan puolella.

Mieheltä kysyttiin kuulustelussa, miksi lapsuudenkaveri halusi säilyttää huumekassia juuri hänen luonaan.

– Ehkä helppouden takia, hänhän asuu aivan minun lähelläni. Toisaalta olen myös aika kiltti luonteeltani. Yksi syy voi myös olla, että minulla on hyväpalkkainen työ ja minulla ei ole huumausainehistoriaa, mies pohti.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi 47-vuotiaan miehen 28. lokakuuta neljän vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta, huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja vaarallisen esineen hallussapidosta.

Ampuma-aserikoksessa oli kysymys luvattoman haulikon löytymisestä ja vaarallisen aseen hallussapidossa nyrkkiraudasta, joka miehen autossa.

Käräjäoikeus määräsi miehen vangittavaksi ja passitettavaksi Mikkelin vankilaan.

Huumejuttu maksoi miehelle työpaikan. Hän ilmoittaa kuitenkin aloittaneensa ”projektiluontoisen työn vaativassa ammattitaitoa edellyttävässä työtehtävässä”, johon on hankala saada rekrytoitua tekijöitä.

Mies pyysi Itä-Suomen hovioikeudelta päästä vapaalle jalalle, koska vangitseminen ”aiheuttaa suuria hankaluuksia työnantajalle ja työyhteisölle”.

Kantelun liitteenä on uuden työnantajayhtiön edustajan lausunto, jonka mukaan 47-vuotias mies on ainoa tarpeellisen kokemuksen ja asiantuntemuksen omaava henkilö, joka pystyy korvaamaan toisiin tehtäviin firmassa siirtyneen asiantuntijan.

Hovioikeuden mielestä miehen ilmoittamat perustelut vapauttamiselle eivät ole niin painavia, ettei pakkokeinon eli vangitsemisen käyttöä voitaisi pitää puolustettavana.

Hovioikeus on hylännyt kantelun. Mies jää vankilaan.

IS ei mainitse miehen nimeä suojellakseen hänen uutta työyhteisöään.

Source Link is.fi