Banner Before Header

Mies iski ex-tyttöystäväänsä teräaseella toistasataa kertaa – puolustuksen mukaan väkivalta ei ollut erityisen voimakasta

Ex-tyttöystävänsä murhasta sekä törkeästä huumausainerikoksesta elinkautisen vankeustuomion saanut Juha Olavi Kohonen hakee tuomioonsa roimaa alennusta.

Kohonen kiistää hovioikeuteen toimittamassaan valituksessaan tahallisen henkirikoksen. Kertomansa mukaan hänen tarkoituksenaan ei ollut tappaa.

Mies katsoo syyllistyneensä ainoastaan pahoinpitelyihin, törkeään pahoinpitelyyn sekä törkeään kuolemantuottamukseen. Elinkautisen sijaan mies vaatii tuomittavaksi määräaikaista vankeusrangaistusta. Pelkästään törkeästä kuolemantuottamuksesta maksimirangaistus on kuusi vuotta.

Neljälle päivälle ajoittunut poikkeuksellisen raaka ja julma väkivallanteko tapahtui miehen kotona Lahdessa viime toukokuussa.

21-vuotiaasta naisesta löytyi 150–170 teräaseilla tehtyä vammaa. Uhrista löytyi useita satoja päähän, vartaloon ja raajoihin kohdistuneita tylppiä iskuja, joista valtaosa oli tehty lyönnein ja osa myös potkuin. Mies leikkasi naisen korvat ja hiukset.

Parin riitaisa seurustelusuhde oli jo päättynyt ja naisella oli uusi suhde. Nainen oli uuden miesystävänsä luona ennen traagista tapahtumien ketjua. Nainen lähti lopulta Kohosen asunnolle siivoamaan paikkoja, kun Kohonen vaatimalla vaati. Kohonen halusi piilottaa vuokranantajaltaan kannabiskasviviljelmänsä. Todistajan mukaan Kohonen oli uhkaillut väkivallalla.

Kannabiksen lisäksi miehellä oli vähäinen määrä amfetamiinia. Mies väitti, että hän oli huumeidenkäytön takia psykoosissa, harhainen sekä epäluuloinen. Kohosen valituksessa väitetään, että mahdollinen motiivi teolle oli myös mustasukkaisuus.

Mies kiistää murhan tahallisuuden sillä perusteella, että hän soitti väkivallan aikana hätäkeskukseen. Puolustuksen mukaan väkivalta ei ollut myöskään erityisen voimakasta.

– Esitetyn näytön valossa ei voida tehdä sitä johtopäätöstä, että Kohonen olisi toimillaan tavoitellut uhrin kuolemaa, Kohosen valituksessa kirjoitetaan.

Käräjäoikeus antoi elinkautisen tuomion viime lokakuussa, valitus hovioikeuteen toimitettiin joulukuussa. Siitä ei ole toistaiseksi tietoa, minkälaisella aikataululla Itä-Suomen hovioikeus käsittelee asiaa. Kohonen on nykyään 34-vuotias.

Source Link is.fi