Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3a3efb473890c27c26db795a0e54d94a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mies meni hammaslääkäriin – 12 päivää myöhemmin osa hänen kasvoistaan oli mennyt kuolioon – Uutisalue

Mies meni hammaslääkäriin – 12 päivää myöhemmin osa hänen kasvoistaan oli mennyt kuolioon

Hammaslääkäripelko on yleinen, muttei valitettavasti täysin perätön huoli. Potilasvahinkoja tapahtuu lähes joka päivä. Usein ne tulevat kalliiksi ja kivuliaiksi. Kokenut ammattilainen kertoo, mitkä operaatiot ovat erityisen vaarallisia ja mihin hälytysmerkkeihin potilas voi itsekin havahtua jo ennen kuin tuhoa on saatu aikaan.

Hammashoidon virheet lukeutuvat Suomen yleisimpiin potilasvahinkoihin. Kuva: Colourbox

Useimmiten hammaslääkäripelko on aiheetonta: kaikki sujuu hyvin. Ei kuitenkaan aina. Hammaslääkäreiden pahimpien virheiden tapahtumakuvaukset ovat kuin suoraan painajaisista.

Tässä jutussa erikoishammaslääkäri kertoo, missä toimenpiteissä hutilointeja yleisimmin sattuu. Osan virheistä potilas voi itsekin huomata jo ennen toimenpidettä, jos esimerkiksi jokin tärkeä kuvantamistutkimus jää kokonaan tekemättä.

Source Link is.fi