Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_214b9bc7e86619a280c9e4e5ab85b825, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mies pahoinpiteli seurustelu­kumppaniaan työ­paikalla – naiselle potkut, miehelle puoli vuotta vankeutta – Uutisalue

Mies pahoinpiteli seurustelu­kumppaniaan työ­paikalla – naiselle potkut, miehelle puoli vuotta vankeutta

Naispuolista seurustelukumppaniaan työssä ja vapaa-ajalla pahoinpidellyt, uhkaillut ja vainonnut sekä tälle vahinkoa aiheuttanut mies on tuomittu puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Molemmat olivat töissä miehen äidin lounaskahvilassa. Yksi pahoinpitelyistä tapahtui työpaikalla, jossa mies oli kuristanut naista ja repinyt tätä hiuksista.

Tapahtuman jälkitilanteessa mies oli työmatkalla uhannut tappaa seurustelukumppaninsa. Hän oli ajanut autoa holtittomasti ja uhannut ajaa rekkaa päin tai metsään tappaakseen heidät molemmat. Oikeuden mielestä kysymyksessä oli laiton uhkaus.

Laittomaksi uhkaukseksi oikeus katsoi myös tapauksen, jossa mies oli työpaikalla tehostanut tappouhkaustaan veitsellä ja vasaralla.

Tässä tilanteessa paikalla oli myös miehen äiti, joka oli poikansa ja tämän seurustelukumppanin työnantaja. Hänet Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi jo elokuussa työturvallisuusrikoksesta sakkoihin, koska tämä ei ollut puuttunut riittävän tehokkaasti työpaikalla tapahtuneeseen väkivaltaan ja uhkailuun.

Saatuaan tiedon siitä, että nainen oli tehnyt työsuojeluviranomaisille ilmiannon työpaikallaan tapahtuneesta häirinnästä, yrittäjä oli irtisanonut naisen työsuhteen.

Vainoamisena oikeus piti miehen seurustelukumppanilleen lähettämiä asiattomia ja jopa tappouhkauksia sisältäneitä viestejä. Puheluita tämä oli soitellut naiselle joidenkin päivien aikana jopa satoja.

Oikeus otti huomioon, että kyseessä oli osapuolten välinen parisuhde, jonka jatkuminen tai päättyminen oli molemmille jossain määrin epäselvä.

Vaikka yhteydenpidolle olikin oikeuden mielestä sinänsä asiallinen syy, viestien ja puheluiden määrän sekä niiden sisällön perusteella yhteydenpito ylitti hyväksyttävyyden rajan.

Syyttäjä oli vaatinut miehelle kahdeksan kuukauden ehdollista vankeutta ja yhdyskuntapalvelua. Tuomioksi tuli puoli vuotta ehdollista ilman yhdyskuntapalvelua. Korvauksia mies maksaa entiselle seurustelukumppanilleen keskinäisen sopimuksen perusteella 2 200 euroa.

Tuomio on lainvoimainen.

Source Link is.fi