Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_53ecba6a52f2cacd599905e81064b040, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mies paritti 16-vuotiasta tyttöä Oulussa – laati seksinmyynti-ilmoituksen Tor-verkkoon ja piti rahat itsellään – Uutisalue

Mies paritti 16-vuotiasta tyttöä Oulussa – laati seksinmyynti-ilmoituksen Tor-verkkoon ja piti rahat itsellään

Oulun käräjäoikeus on tuominnut 27-vuotiaan miehen alaikäisen tytön parittamisesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi mies määrättiin maksamaan uhrille 2 000 euron korvaukset kärsimyksestä.

Rikos tapahtui maaliskuussa 2018 Oulussa. Tyttö oli tuolloin 16-vuotias ja karkumatkalla perhekodista, jonne hänet oli otettu huostaan. Käräjäoikeuden mukaan henkisesti huonokuntoinen ja turvattomassa tilassa ollut nuori hakeutui 27-vuotiaan miehen luokse, koska tarvitsi majapaikan ja päihteitä.

Mies oli majoittanut tytön luokseen noin viikon ajaksi, joten heidän välilleen oli muodostunut eräänlainen velkasuhde.

Asunnolla 27-vuotias mies ja hänen 23-vuotias kaverinsa olivat laatineet tytöstä Tor-verkon Sipulikanavalle seksinmyynti-ilmoituksen, johon oli liitetty vähäpukeisia kuvia tytöstä.

Ajatuksen seksin myymisestä oli alkujaan esittänyt tyttö itse, mutta ilmoituksen oli lopulta laatinut ja julkaissut hänet majoittanut mies. Hän oli myös ottanut ilmoituksen perusteella tulleet yhteydenotot vastaan omaan viestisovellukseensa.

Tyttö oli käynyt yhden ostajaksi ilmoittautuneen miehen asunnolla ja saanut seksuaalisesta kanssakäymisestä maksuksi 200 euroa. Käräjäoikeuden mukaan rahat päätyivät tytön majoittaneelle miehelle ja hänen kaverilleen.

Kun 27-vuotias mies oli myöhemmin sammunut asunnolle, tyttö oli kerännyt tavaransa, juossut läheiseen myymälään ja pyytänyt vartijaa soittamaan poliisit. Hän oli palannut takaisin perhekotiin ja kertonut tapahtuneesta työntekijälle.

Alkujaan syyttäjä vaati sekä 27-vuotiaalle että 23-vuotiaalle miehelle rangaistusta törkeästä ihmiskaupasta, mutta nuoremman miehen syytteet hylättiin käräjillä kokonaan.

Käräjäoikeus katsoi tytön majoittaneen 27-vuotiaan miehen syyllistyneen ainoastaan perusmuotoiseen paritukseen, sillä teko ei täyttänyt törkeän rikoksen tunnusmerkistöä.

– Kyse on ollut yksittäisestä myyntikeikasta, eikä erityisen suunnitelmallisesta toiminnasta. Lisäksi asianomistajalla itselläänkin on riidattomasti ollut aktiivinen ja aloitteellinen rooli asiassa, Oulun käräjäoikeuden tuomiolauselmassa perustellaan.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siihen voi hakea muutosta hovioikeuteen valittamalla.

Source Link is.fi