Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_793b6015c629dd187961729941a2dd78, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mies sytytti kaksi ex-vaimon vuokra-asuntoa tuleen – löydettiin paistamasta kanan­munia palavassa sohvassa – Uutisalue

Mies sytytti kaksi ex-vaimon vuokra-asuntoa tuleen – löydettiin paistamasta kanan­munia palavassa sohvassa

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut miehen saamaa kymmenen kuukauden mittaista ehdotonta vankeustuomiota, johon Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi hänet kesäkuussa kahdesta törkeästä vahingonteosta.

Vaimo oli saanut kyllikseen yhteiselosta ja ilmoitti miehelleen ottavasta hänestä avioeron.

Tieto erosta otti koville ja mies sytytti kolme päivää myöhemmin puolisonsa vuokraaman asunnon Hollolan Salpakankaalla syksyllä 2018.

Mies sytytti olohuoneen sohvan öiseen aikaan tuleen. Kun palokunta kiirehti paikalle, oli mies paistamassa kananmunia palavassa sohvassa.

Mies hälytti itse apua palopaikalle. Tapahtumahetkellä kerrostalossa nukkui neljä asukasta, jotka olivat vaarassa. Apu tuli nopeasti paikalle, mutta palosta koitui kymmenien tuhansien eurojen vahingot.

Kymmenen kuukautta tulipalon jälkeen mies sytytti entisen vaimonsa hankkiman toisen vuokra-asunnon tuleen.

Ex-vaimo oli juuri muuttamassa asuntoon, kun mies tuikkasi muuttotavarat tuleen. Palovahinkojen määrä lahtelaisessa kerrostalossa nousi yli 100 000 euron.

Palossa tuhoutui entisen vaimon omaisuutta noin kymppitonnin edestä.

Hovioikeudessa mies vaati tuomionsa lieventämistä sillä perusteella, että hän oli itse hälyttänyt apua paikalle.

Hän piti tekojaan ainoastaan vahingontekoina eikä törkeinä vahingontekoina. Hän muistutti lisäksi, että kukaan ei paloissa loukkaantunut ja kyse oli vain vähäisistä noki- ja savuhaitoista. Mies muistutti, että ensimmäinen palo oli jo käytännössä sammunut, kun palokunta saapui paikalle ja toisesta aiheutui vain abstraktia vaaraa.

Hovioikeus piti käräjäoikeuden ratkaisua oikeana eikä ratkaisun muuttamiseen ollut aihetta.

Tuomitun on maksettava noin 150 000 euron korvaukset vakuutusyhtiöille ja asianomistajille.

Hovioikeus antoi ratkaisunsa keskiviikkona.

Source Link is.fi