Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_930359344ab7ad211218d35941a2216e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mikko Koivulle uusi taka­isku: Riitaa avio­varallisuudesta ei ratkaista Suomessa – Uutisalue

Mikko Koivulle uusi taka­isku: Riitaa avio­varallisuudesta ei ratkaista Suomessa

Entisen NHL-jääkiekkotähden Mikko Koivun, 39, ja hänen Helena-vaimonsa aviovarallisuutta koskevaa riitaa ei ratkaista Suomessa.

Asia sai sinettinsä perjantaina, kun korkein oikeus ei myöntänyt Koivulle valituslupaa.

Siten voimaan jää Turun hovioikeuden antama ratkaisu, jonka mukaan suomalainen tuomioistuin ei voi määrätä pesänjakajaa selvittämään Koivujen varallisuutta. Suomalaiselta tuomioistuimelta puuttui toimivalta.

Aviovarallisuutta koskeva riita ratkotaan siten Yhdysvalloissa, jossa Koivut ovat asuneet Mikon NHL-uran takia. Helena on väittänyt, että hänet olisi painostettu avioehtoon, eikä avioehto olisi sen takia pätevä.

Yhdysvaltalainen Minnesotan osavaltion alioikeus päätti kesällä, että omaisuudenjaossa voitaisiin soveltaa Suomen lakia. Jos tämä ratkaisu jää lainvoimaiseksi, se on Mikko Koivulle merkittävä taloudellinen voitto.

Yhdysvalloissa ratkaistaan myös parin avioeroasia. Suomalaiselta oikeuslaitokselta puuttui toimivalta myös tämän asian ratkaisemiseen. Asia ratkesi viime kuussa, kun korkein oikeus ei myöntänyt Mikko Koivulle valituslupaa hovioikeuden päätökseen.

Mikko ja Helena Koivu avioituivat vuonna 2014. Helena Koivun mukaan pesärikon syy oli Mikon uskottomuus.

Mikko Koivu ehti ansaita pelkästään NHL:ssä häihin mennessä lähes 34 miljoonaa dollaria (28 miljoonaa euroa) ja avioliiton aikana noin 38 miljoonaa dollaria (31 miljoonaa euroa) lisää.

Koivu pelasi seitsemää ottelua lukuun ottamatta koko NHL-uransa Minnesota Wildissa ja oli 11 kautta joukkueen kapteeni ja kahdella kaudella varakapteeni.

Source Link is.fi