Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f3de46480439ac89d42c6e89e957f860, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Myräkästä yli sata pelastus­tehtävää Länsi-Uudellamaalla – Uutisalue

Myräkästä yli sata pelastus­tehtävää Länsi-Uudellamaalla

Suomea koetteleva myräkkä on pitänyt pelastuslaitokset kiireisinä.

Suomea koettelevat rankkasateet ovat pitäneet pelastuslaitokset kiireisinä maanantaina. Pelkästään Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselle oli tullut iltakahdeksaan mennessä yli sata pelastustehtävää.

– On se iso määrä yhteen iltaan. Sateista aiheutuneina tehtävinä määrä on normaalia isompi, toteaa päivystävä päällikkö Heikki Kervinen.

Tähän mennessä tehtävät ovat olleet pääasiassa vesivahinkoja.

– Ojat eivät vedä ja vesi uhkaa nousta rakennuksiin. Jonkun verran on ollut myös tuulen aiheuttamia puuvaurioita, jotka uhkaavat rakennuksia ja sähkölinjoja. Muutama tehtävä on ilmoitettu sähköverkkoyhtiöille.

Kervinen uskoo, että pelastustehtävien määrä kasvaa vielä illan mittaan, vaikkakin tilanne on alkanut jo helpottaa. Hän kertoo, että veden pinta on alkanut laskea ja sade hellittää.

– Vedestä aiheutuneiden vahinkotorjuntatehtävien määrä varmaan jossain vaiheessa hiipuu.

Myräkkä on jättänyt myös tuhansia ihmisiä vailla sähköä. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan iltayhdeksän jälkeen sähköttömiä asiakkaita oli yli 15 000.

Source Link is.fi