Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2f65c577bb36177a32c580677753d92a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Naapuri hälytti poliisit paikalle – sitten rappukäytävässä alkoi tapahtua – Uutisalue

Naapuri hälytti poliisit paikalle – sitten rappukäytävässä alkoi tapahtua

Nopeat refleksit pelastivat poliisimiehen pahemmilta vammoilta.

Poliisimies koki kauhunhetkiä Vaasan Ristinummella viime marraskuussa. Hän joutui tuolloin kahnaukseen häiriötä aiheuttaneen veitsimiehen kanssa. Jopa poliisimiehen oma henki oli mahdollisesti vaarassa.

Syyttäjä vaatii teräaseen kanssa riehuneelle vaasalaismiehelle vankeusrangaistusta murhan yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Poliisitehtävä sai alkunsa siitä, kun miehen naapuri ilmoitti tämän häiritsevästä käyttäytymisestä kerrostalon rappukäytävässä.

Lue lisää: Epäily: Poliisi yritettiin murhata Vaasassa

Yleiskuva kerrostalosta, jonka rappukäytävässä kahnaus tapahtui. Kuva: Poliisi

Poliisi syytetyn asunnon edustalla. Kuva: Poliisi

Poliisi saapui paikalle selvittämään tilannetta, ja mies otti veitsen esille. Syyttäjä väittää, että mies yritti lyödä poliisimiehen kaulaa kohti.

Poliisi onnistui kuitenkin tönäisemään miestä ja väistämään teräasetta. Osa 20 senttimetriä pitkästä sahalaitaisesta terästä raapaisi poliisimiehen olkapään takkia.

Poliisimiehen kertoman mukaan mies ei suostunut luopumaan käsissä olleesta veitsestään, vaan vetäytyi ylemmässä kerroksessa sijaitsevaan asuntoonsa.

Tällainen jälki tuli poliisimiehen takin olkapäähän. Kuva: Poliisi

Kuva tapahtumapaikasta. Ylhäällä syytetyn asunto. Kuva: Poliisi

Mies ei suostunut tulemaan asunnostaan, mutta välillä hän raotti ovea veitsi kädessään. Poliisi käytti etälamautinta, mutta sekään ei saanut miestä aisoihin.

Lopulta poliisi mursi miehen oven ja sai tämän hallintaansa, mutta mies ei vieläkään luovuttanut.

Poliisimiesten kertomusten mukaan uhkailija oli aggressiivinen ja riuhtoi vastaan. Yksi poliiseista loukkasi nujakan yhteydessä rintansa ja käsivartensa.

Poliisi joutui murtamaan miehen oven. Kuva: Poliisi

Poliisit raudoittivat uhittelevan miehen ja kuljettivat tämän poliisiasemalle. Poliisien mukaan mies uhkasi matkan aikana useasti tappaa hänen kiinniottoonsa osallistuneet poliisit.

25-vuotias mies itse kiistää syytteet ja tapahtumakuvaukset, joskin hänen muistikuvansa ovat heikot.

Mies oli kertomansa mukaan itse joutunut puukotuksen uhriksi paria päivää ennen kahnausta ja kotiutunut sairaalasta tapahtumapäivänä. Hän oli tuolloin päihtynyt alkoholista ja saamistaan lääkkeistä.

Pohjanmaan käräjäoikeus antaa asiassa tuomion 6. maaliskuuta.

Lue lisää: Nelikymppistä miestä epäillään kuudesta poliisi­murhan yrityksestä – näin läheltä piti -tilanne eteni

Source Link is.fi