Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_abb69fa5e22795d0aa6f8d086b72f8b9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Näin Sdp:n Razmyar ja keskustan Ovaska reagoivat Riikka Purran rajuun puheeseen – Uutisalue

Näin Sdp:n Razmyar ja keskustan Ovaska reagoivat Riikka Purran rajuun puheeseen

Riikka Purran tämänpäiväinen puhe kirvoitti heti kritiikkiä Sdp:n varapuheen­johtajalta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Riikka Purra latasi lauantaina kovaa tekstiä perussuomalaisten puoluevaltuustossa pitämässään puheessa.

Hän kritisoi esimerkiksi oppositiopuolueita, jotka ovat viime aikoina syyttäneet hallitusta kovasta velan ottamisesta leikkauksista huolimatta.

– Kaikkein karmeinta kuunneltavaa täysistuntosalissa tällä hetkellä on se, kun nämä samat velkapuolueet, demarit, keskusta ja muut, nyt oppositiossa syyttävät tätä hallitusta siitä, että velka kasvaa. Ne tekevät tämän silmiäkään räpäyttämättä, täysin omalle huiputukselleen paatuneina, jopa samassa puheenvuorossa, jossa ne kritisoivat tämän hallituksen leikkauksia ja säästöjä, Purra sanoi.

Lue lisää: Purra löi pöytään synkän kuvan: ”Olemme tottuneet elintasoon, jota emme ansaitse”

Sdp:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyar kommentoi Purran puhetta tiedotteessaan. Razmyar piti Purran sanavalintoja tarkoituksellisen provosoivina ja jopa epäasiallisina.

– Kuuntelin kuinka ministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra puhui tänään omilleen ja viittasi siihen, että uskoo äänestäjien kyllä näkevän, mikä on totta ja rehellistä. Näin toivon minäkin, sillä ne puheet, joilla perussuomalaiset hallitus­vastuuseen ponnisti, eroavat nykyisistä kuin yö ja päivä, Razmyar vastaa Purralle.

Valtionvarainministeri Riikka Purra puhui perussuomalaisten puoluevaltuustossa. Kuva: Janne Aaltonen

Purra pureutui puheessaan ”maahanmuuton ongelmiin” puhumalla esimerkiksi jengiväkivallasta. Hänen mukaansa kaupungeissa on aina ollut vaaroja, mutta ”tämä on muuta”. Purra syytti jengiväkivallasta ”typeriä ja naiiveja päättäjiä”.

– Tämä rikkoo meidän maatamme, meidän turvallisuuttamme, meidän puolustettavaa hyvinvointiamme ja rauhaamme, kuten se tekee kaikissa muissakin länsimaissa.

– Maahanmuutto on fundamentaalein länsimaita, Eurooppaa ja Suomea uhkaava ilmiö, Purra linjasi.

Razmyar tarttui Purran maahanmuuttoa koskeviin kommentteihin.

– Politiikan ytimessä pitää olla työnteon ja työpaikkojen kasvattaminen, sanoi Purra, mutta unohtaa tarjota tähän muita työkaluja kuin kepin. Hänen mukaansa maahan­muutto on perustavin länsimaita ja Suomea uhkaava ilmiö. Ei epätasa-arvo, sosiaalinen eriytyminen, työttömyys, taloushaasteet, levottomuudet tai ilmastonmuutos, Razmyar sanoo.

Purra sanoi myös puheessaan, että Suomessa on ”totuttu elintasoon, jota emme ansaitse”.

Razmyar nosti Purran maahanmuuttopuheita kommentoidessaan tikunnokkaan myös hallituksen leikkauspolitiikan.

– Lapsilta, yksinhuoltajilta ja sairailta voi leikata, kunhan vääränlaisille ihmisille ollaan vielä tiukempia. Näyttää sille, että perussuomalaisille Suomen rajaturvallisuus, Suomen suvereenius maana on alistettavissa halvaksi populismiksi. Näin ei sovi olla, Razmyar vastaa.

– Toivon, että valtiovarainministeri lopettaa pelkopoteron kaivuun, hän sanoo.

Myös keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska päätti kommentoida Purran puhetta tiedotteen välityksellä.

Ovaska vertaa Purraa Britannian kiisteltyyn entiseen pääministeriin Margaret Thatcheriin. Ovaskan mukaan Thatcher pyrki rajoittamaan ammattiyhdistysliikkeen asemaa sekä leikkaamaan sosiaalietuuksia.

– Valtiovarainministeri esiintyy tavalla, johon Suomessa ei ole totuttu. Hallitusvaltaa käyttävät ovat aina pyrkineet esiintymään kokoavana voimana ja puhuneet ennemmin meistä kuin heistä. Nyt tämä on historiaa, Ovaska sanoo.

Myös keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska kommentoi Purran puhetta. Kuva: Toni Repo / Aamulehti

Ovaska sanoo keskustelleensa taannoin työttömäksi jääneen tuttavansa kanssa kuinka julkisuudessa ja tavallisten ihmisten puheissa työttömän haukkuminen ”varkaaksi, siivellä eläjäksi tai loiseksi” on lisääntynyt.

– Näin joulun hengessä tarvitaan rauhaa myös puolueiden välillä. Hallitus ja oppositio voivat rakentaa tätä maata yhdessä. Repimällä ja toisia syyttelemällä emme pärjää, Ovaska sanoo.

– Onkohan yhteistyön vaatiminen kuitenkin tässä vaiheessa jo myöhäistä? Keskustan kansanedustaja kysyy.

Source Link is.fi