Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_06cb578aa61b77b7e369c063ca5b1adb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Näin Stubbin tulot muuttuvat presidenttinä – Uutisalue

Näin Stubbin tulot muuttuvat presidenttinä

Presidenttiys näkyy Alexander Stubbin palkkapussissa.

Sunnuntaina presidentiksi valitun Alexander Stubbin tuloihin on luvassa muutos uuden tehtävän myötä.

Vuonna 2022 Stubb tienasi Suomessa verotettavaa ansiotuloa reilut 14 000 euroa. Pääomatuloja Stubbille ei kertynyt. Vuonna 2022 Stubb toimi Firenzessä EU-yliopiston professorina.

Stubb kertoi joulukuussa MTV:n ohjelmassa Ehdokkaat vs. Google tienanneensa professorin työstään noin 18 000 euroa kuukaudessa, mikä tekisi noin 216 000 euroa vuodessa.

Eduskunta sääti taannoin tasavallan presidentin vuotuisen palkkion tasoksi 160 000 euroa, mutta Sauli Niinistön aloitteesta hänen palkkiotaan laskettiin vuonna 2013 126 000 euroon. Tämä vastaa palkkion tasoa vuonna 2006.

Presidentin palkkiosta säädetään laissa ja se pysyy samana, kunnes eduskunta toisin säätää. Uuden presidentin veroton vuosipalkkio on taas 160 000 euroa, koska eduskunta niin loppuvuodesta sääti ja päätti.

Palkkion lisäksi presidentille kuuluu asunto, jonka kunnossapito, lämmitys, valaistus ja sisustus sekä tarpeellinen henkilökunta kustannetaan valtion varoilla. Presidentin puolison asema ei oikeuta palkkioon tai muuhun korvaukseen.

Presidentin palkkio ja asuntoetu samoin kuin eläke ja perhe-eläke ovat verovapaita. Muista tuloista presidenttiä verotetaan normaalisti.

Lue lisää: Kuvat: Tästä pojasta tuli tasavallan presidentti – lukiossa Alexander Stubbia kiinnosti kolme asiaa

Lue lisää: Stubb sanoo avittavansa presidenttinä Haavistoa rauhan­välitys­tehtäviin – kommentoi kabinettinsa kokoon­panoa

Lue lisää: Näin Stubbin voitosta uutisoitiin maailmalla – kiusallinen kohu vuosien takaa kaivettiin esiin

Lue lisää: Lähipiiri kertoo: Tällainen Suzanne Innes-Stubb on

Lue lisää: Milo ja Nala veivät Alexander Stubbin sydämen – koiraihmisestä tuli kissafani

Lue lisää: Näin Stubb ja Haavisto menestyivät Halla-ahon ja Rehnin vahvoilla seuduilla

Lue lisää: Peskovilta kysyttiin, aikooko Putin onnitella Stubbia – näin hän vastasi

12.2.2024 kello 16.36: Jutun otsikkoa muokattu ja tarkennettu kohtaa presidentin palkkiosta.

Source Link is.fi