Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a835a9dba58f12d5c914cf519b951582, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Näin ukkoset vyöryvät yli festari-Suomen – katso, missä jyrisee – Uutisalue

Näin ukkoset vyöryvät yli festari-Suomen – katso, missä jyrisee

Ukkoset kurittavat Suomea kuluvan viikonlopun aikana. Lauantaina ukkosmyräkät kulkevat maan länsirannikkoa pitkin kohti pohjoista.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologi Nina Karuston mukaan lauantain ukkosrintaman liike on vaikeasti ennustettavissa.

Lue lisää: Hikihelteeseen jyrisevä muutos – katso, kuinka ukkos­rintama vyöryy Suomeen

Ukkosmyrskyt ovat lauantaina hyvin kapea-alaisia. Forecan päivystävä meteorologi Anna Latvala kertoo, että ukkosia on tänään ollut ainakin Vaasan ja Oulun välillä.

– Lisäksi yksi on menossa Tampereelta kohti pohjoista. Turun etelä- ja itäpuolella on yksi kuuro ja Ivalossa myös, Latvala kertoo.

Lauantai kello 21.

Lauantai kello 23.

Viikonloppuna järjestetään useita kesätapahtumia ympäri Suomen. Weekend-festivaalin juhlakansaa Hämeenlinnassa tai Suviseurojen osallistujia Lopella ukkonen ja sade häiritsevät todennäköisemmin lauantain aikana kuin sunnuntaina.

– Lauantain myräkät ovat hyvin pienialaisia, että nähtäväksi sitten jää, osuvatko ne juuri tapahtuma-alueille, Latvala sanoo.

Sunnuntaina kylmän rintaman uskotaan pääsevän vauhtiin kunnolla. Rintama kuitenkin kulkee maan itä- ja pohjoisosissa jättäen muun Suomen poutaisemmaksi.

Sunnuntaina sateet ja ukkoset esimerkiksi Hämeenlinnassa ja Lopella osuvat luultavasti yölle ja varhaisaamulle ja ovat päivään mennessä jo siirtyneet itää kohti.

Läntisen ja eteläisen Suomen juhlakansa siis säästynee sunnuntaina ukkosmyrskyiltä.

Länsi-Suomessa järjestettäviä kesätapahtumia viikonloppuna ovat ainakin Provinssi-festivaali Seinäjoella ja Mustakari Memories -festivaali Kokkolassa.

Lisäksi Porissa ja Jämsässä ovat käynnissä Iskelmä-festivaalit, Helsingissä Tuska-festivaali ja Järvenpäässä Puistoblues.

Latvala ohjeistaa viikonloppuna ulkona liikkuvia seuraamaan sadetutkaa ja taivasta korkeiden pilvien varalta.

– Kannattaa vähän tarkkailla, onko lähistöllä nähtävissä esimerkiksi salamointia. Kovilla tuulenpuuskilla tai raekuurojen aikana kannattaa myös hakeutua suojaan eikä liikkua ulkona, hän muistuttaa.

Viikonloppuna voi myös muodostua pieniä kaupunkitulvia.

Heinäkuun edetessä hellejakson jälkeen sää on viilenemässä.

Latvala kertoo, että maanantaina voi tulla pari sade- ja ukkoskuuroa länsirannikolla ja Pohjois-Lapissa. Ne eivät kuitenkaan liity enää nyt ylitse kulkevaan rintamaan.

Seuraava laaja-alainen ukkosrintama saapuu Suomeen jo tiistaina.

Sattuiko ukkosrintama omalle alueellesi? Saitko napattua myrskypilvistä upean kuvan tai katkoiko tuuli puita pihassasi? Lähetä kuva meille. Ohjeet alla:

Source Link is.fi