Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0ce5b765e6580740bb27a4f46ee165f7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Naton Stoltenbergilta kysyttiin tiedotus­tilaisuudessa kaasu­putki­asiasta – näin pääsihteeri vastasi – Uutisalue

Naton Stoltenbergilta kysyttiin tiedotus­tilaisuudessa kaasu­putki­asiasta – näin pääsihteeri vastasi

Suomen valtiojohto ja Puolustusvoimat epäilevät, että teon takana on ulkopuolinen taho.

| Päivitetty

Suomen ja Viron välisen Balticconnector-merikaasukaasuputken epäillyn sabotaasin tutkinta jatkuu rikosnimikkeellä törkeä tuhotyö. Tutkinnassa keskitytään nyt vauriokohdan ja tapahtumapaikan tekniseen tutkintaan sekä merenalaisiin tapahtumiin ja ajankohdan meriliikenteeseen.

Sunnuntaina kerrottiin, että kaasuputkessa epäiltiin vuotoa. Myöhemmin varmistui, että kaasuputki on vaurioitunut. Suomen valtiojohto ja Puolustusvoimat epäilevät, että teon takana on ulkopuolinen taho. Viro puolestaan tutkii Suomen ja Viron välisen tietoliikennekaapelin vaurioitumista.

Kaasuputken vuotokohdan lähistöllä merenpohjassa on havaittu ulkoisia jälkiä. Krp:n tämän hetken arvion mukaan räjähdys ei ole todennäköinen ja vaurion näyttää aiheuttaneen mekaaninen voima. Mitään ei ole kuitenkaan suljettu pois.

Vaurioitunut kaasuputki saadaan alustavien arvioiden mukaan uudelleen käyttöön aikaisintaan huhtikuun alussa, kertoo kaasuverkkoyhtiö Gasgrid Finland.

Huoltovarmuuskeskus on kehottanut huoltovarmuuden kannalta kriittisiä yrityksiä nostamaan omaa varautumistasoaan erityisesti kriittisen infrastruktuurin osalta. Kaikilta toimijoilta toivotaan erityistä huomiota kriittisen infran suojaamiseen.

Merivartioston alus Turva ja Merivoimien Katanpää-luokan miinantorjunta-alus Purunpää olivat tiistaina keskellä Suomenlahtea Inkoon ja Paldiskin välillä. Kaasuputki kulkee kyseisellä alueella.

Source Link is.fi