Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_35e8e182702b9f8945717b4df0670dda, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Navetan katto sortui Lestijärvellä – sata lehmää jäi alle – Uutisalue

Navetan katto sortui Lestijärvellä – sata lehmää jäi alle

Noin tuhannen neliön suuruisen navetan katto sortui aamulla kuuden jälkeen Lestijärvellä Keski-Pohjanmaalla.

Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos sai evakuoitua suurimman osan navetassa onnettomuushetkellä olleista noin sadasta lehmästä.

–  Iso osa lehmistä on saatu pelastettua turvaan. Arvio on, että loukussa on 5–10 lehmää, päivystävä palomestari Joonas Nuolioja kertoi STT:lle.

Katto on lähes kokonaan sortunut ja pelastuslaitoksen arvion mukaan todennäköinen syy on katolle kertyneen lumen paino. Kyseessä on laajarunkoinen katto.

–  Joudumme miettimään, miten pääsemme sinne turvallisesti. Konetta on pakko käyttää, että saamme sinne miehille turvallisen reitin. Katto on niin laajasti sortunut.

Pelastuslaitos harkitsee metsä- tai kaivinkoneen käyttämistä päästäkseen pelastamaan sortuneen katon alla loukussa olevat lehmät.

Source Link is.fi