Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c8599caf64ccaedb03ac67c666d5110c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Niina Kuhta on yrittänyt pudottanut painoaan lukuisia kertoja, mutta lopulta se on mennyt aina pieleen – tekee joka kerta saman mokan – Uutisalue

Niina Kuhta on yrittänyt pudottanut painoaan lukuisia kertoja, mutta lopulta se on mennyt aina pieleen – tekee joka kerta saman mokan

Hääpukuyrittäjä Niina Kuhta on tuttu näky tosi-tv-ohjelmissa. Nyt hän kertoo, mikä niissä kiehtoo, miten hänen lapsihaaveensa kanssa kävi ja millaista arki on ollut elämäntaparemonttien jälkeen.

Viime talvena yrittäjä Niina Kuhta, 41, hiippaili illan hämärässä takapihalleen. Hän kurkisteli ympärilleen ja varmisteli, että kukaan naapureista ei näkisi, mitä hän on tekemässä.

Kuhta otti käteensä tulukset ja alkoi viritellä tulta.

– Ja mihinkäs ohjelmaan sitä nyt ollaan menossa? kuului yhtäkkiä ääni Kuhdan takaa. Siinä seisoi hänen naapurinsa Tero.

Ja kyllähän Kuhta oli menossa tosi-tv-ohjelmaan. Hän oli hetken mukana tuoreen Selviytyjät-hittirealityn kaudella. Kuhta oli ajatellut, että voisi harjoitella tulen tekoa, jos viidakossa pitäisi osata virittää nuotio.

Niina Kuhta on osallistunut useisiin realityohjelmiin vuosien varrella. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

En saanut nukuttua viidakossa.

Hän lähti Malesiaan alkuvuodesta, mutta lähti pois jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Viidakossa oleminen alkoi ahdistaa häntä.

– Olen laumaeläjä. En saanut nukuttua viidakossa, kun aloin yöllä vahtia muita. Halusin varmistaa, että kaikki ovat turvassa, Kuhta kertoo nyt.

Kuhta nähtiin kisaamassa muiden heimolaisten kanssa Selviytyjät Suomen seitsemännen kauden ensimmäisessä jaksossa. Kuva: Lars Johnson

Kuhta mukana Selvityjissä Malesiassa. Kuva: Lars Johnson

Unettomuus ja allergiaoireet piinasivat viidakon kuumuudessa, mutta myös se ahdisti Kuhtaa, että mikään ei ollut omissa käsissä. Siihen vannoutunut yrittäjä, Suomen suurimman hääpukuliike Niinattaren omistaja Kuhta ei ollut tottunut.

Kuhta kuitenkin korostaa, että on kiitollinen ja iloinen siitä, että sai mahdollisuuden osallistua Selviytyjiin.

– Olihan se kuitenkin todella mahtava ja ikimuistoinen kokemus. Viidakkoelämä ei vain ole kaikkia varten. Minulle se ei sopinut, hän sanoo.

Kuhta päätti lähteä ohjelmasta vapaaehtoisesti.

– Minulta on kysytty, olenko pettynyt itseeni, kun luovutin. En ole, sillä tein juuri siten, kun minusta oli oikein, hän toteaa.

Niina Kuhta lähti Selviytyjistä vapaaehtoisesti. Kuva: Lars Johnson

Enemmän Kuhtaa jännitti toisen naapurinsa Jannen reaktio.

– Naapurini on henkeen ja vereen Selviytyjät-fani. Minun piti käydä tiukka pohdinta Selviytyjien heimoneuvostossa, että miten kerron tämän Jannelle. Hän luotti minuun, Kuhta kertoo.

Kuhta asuu Espoossa aivan Kauniaisten rajalla alueella, jossa naapurusto on hyvin tiivis yhteisö.

– Janne ei ottanut tätä kovin hyvin. Mutta minut on kutsuttu hänen 50-vuotissyntymäpäivilleen, joten ehkä hän on hyväksynyt asian, Kuhta kertoo.

Selviytyjät ei ollut suinkaan ensimmäinen tosi-tv-formaatti, johon Kuhta on lähtenyt mukaan. Hän kertoo pitävänsä paljon realityohjelmiin osallistumisesta. Etenkin siksi, että niissä pääsee tutustumaan erilaisiin ihmisiin.

– Enhän minä muuten tulisi varmaan koskaan jutelleeksi parikymppisen, somesisältöjä tekevän ihmisen kanssa. Me tutustuttiin Roopen kanssa Selviytyjissä, ja meillä oli todella paljon puhuttavaa, Kuhta kertoo tutustumisestaan mediapersoona Roope Ranniston kanssa.

Kuhta mainitsee myös lähentyneensä Lloyd Libisonja Rosanna Kuljun kanssa reissun aikana.

Selviytyjien lisäksi Kuhta on ollut mukana muun muassa Jutta ja huikeat häädieetit, Suurin pudottaja ja Olet mitä syöt -realityohjelmissa.

Niina Kuhta (takana kolmas vas.) osallistui Suurin pudottaja -kisaan vuonna 2019. Mukana olivat Kuhdan lisäksi Riitta Väisänen (takana vas.), Juhani Tamminen, Pertti Neumann, Michele Murphy-Kaulanen, Nina Mikkonen ja Akseli Herlevi. Etualalla kilpailijoiden valmentajat Aki Manninen ja Janni Hussi. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Kuhta nähtiin Olet mitä syöt -ohjelmassa yhdessä Pippa Laukan kanssa. Kuva: Jori Heikkinen / MTV

Niina Kuhta valittiin Miss Plus Sizeksi Vanajanlinnassa maaliskuussa 2018. Kuva: LASSI RINNE

Useat ohjelmista ovat liittyneet elämäntapojen muutoksen tavoitteluun. Pysyvää elämäntaparemonttia hän ei ole kuitenkaan saavuttanut yrityksistä huolimatta.

– En sellaista pysyvää muutosta ole saanut tehtyä, Kuhta sanoo.

Kuhta sanoo, että on ollut useita kertoja laihdutuskuurilla. Kuurin jälkeen hän kuitenkin palaa aina totuttuihin elintapoihin. Siitä hän hieman soimaa itseään.

– Olen aiemminkin todennut, että itsehän minä sitä epäterveellistä ruokaa syön, joten on se vähän oma vika.

Lihavuusleikkaukseen Kuhta ei lähtisi. Hän sanoo, että ei itse halua etsiä pikaratkaisuja elämäntaparemonttiin. Kaiken pitäisi Kuhdan mukaan lähteä omasta motivaatiosta, jotta parempia elintapoja jaksaisi pitää yllä.

Kuhta kertoo pärjäävänsä selkäkipujen kanssa kipulääkkeiden voimalla. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Niina Kuhta sanoo, että ei itse halua etsiä pikaratkaisuja elämäntaparemonttiin. Kaiken pitäisi hänen mukaansa lähteä omasta motivaatiosta, jotta parempia elintapoja jaksaisi pitää yllä. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

– Kaikki isot toimenpiteet ovat myös aina riski. Ja en saisi syödä mitä vain sellaisen leikkauksen jälkeen, hän pohtii.

Hän kertoo, että terveysvaivoja on ollut jonkin verran. Viimeisimpänä piinana on ollut selkäkipu.

– Senkin puolesta painon pudottaminen olisi hyväksi, hän sanoo.

– Kipulääkkeillä pärjään. Alaselässä on kovia kipuja, mutta olen jo vähän tottunutkin niihin, hän kertoo.

Tiedostan, että olen yli 40-vuotias, mutta silti toivon yhä, että lapsen saaminen olisi mahdollista.

Terveyden kohentamisen lisäksi Kuhdan haaveena on pitkään ollut oma lapsi.

– Se haave ei ole kadonnut mihinkään. Tiedostan, että olen yli 40-vuotias, mutta silti toivon yhä, että lapsen saaminen olisi mahdollista, hän sanoo.

Joitakin kuukausia sitten lapsihaaveisiin tuli kuitenkin täysi stoppi. Kuhta huomasi, että hänen ja hänen puolisonsa Jussi Kuhmosen arki pyöri pitkälti lapsihaaveen ympärillä.

– Se alkoi ahdistamaan, koska kaikki ajatukset pyörivät vain sen yhden ajatuksen ympärillä. Se aiheutti stressiä.

– Lapsihaaveiluun tuli silloin totaalinen stoppi. Tajusin, että en halua elää näin, jatkuvassa odotuksessa ja stressissä, Kuhta kertoo.

Tilannetta helpotti, kun pariskunta viime syksynä hankki kaksi pientä koiraa. Perhettä täydentämään saapuivat tuolloin coton de tuléar -rotuiset koirat Lumi ja Pigu.

Kuhta toisen koiransa kanssa joulun aikaan 2022. Kuva: Milka Alanen

– En ollut osannut ajatellakaan, miten rakkaita koirista voi tulla. Ne ovat minulle ihan kuin pieniä lapsia, Kuhta sanoo.

Koirien myötä Kuhta on pikkuhiljaa jaksanut jälleen haaveilla myös lapsen saamisesta.

– Ehkä vielä jonakin päivänä. Katsotaan, miten käy.

Kuhta ja hänen miehensä Jussi avioituivat vuoden 2022 joulukuussa maistraatissa. Hääjuhliaan he viettivät viime toukokuussa Helsingin Johanneksenkirkossa.

Tämä on minulle hirveän tärkeä rooli, että saan olla vaimo.

Kokenut hääpukuyrittäjä Kuhta kertoo, että halusi häihinsä mahdollisimman uniikin hääpuvun.

– Lopulta se, minkä valitsin, olikin koko malliston suosituin morsiuspuku, hän naurahtaa.

Niina Kuhta ja Jussi Kuhmonen viettivät hääjuhliaan viime toukokuussa Helsingin Johanneksenkirkossa. Kuva: Antti Hämäläinen

Niina Kuhta kertoo, että avioliitto Jussi Kuhmosen kanssa on juuri sellainen, mitä hän on hakenut. Kuva: Antti Hämäläinen / IS

Häät olivat Kuhdan mukaan kaiken kaikkiaan onnistuneet. Sää suosi, vieraat viihtyivät eikä häästressiäkään ollut.

– Kannatti lähteä viidakkoon juuri ennen häitä, sai muita ajateltavaa, Kuhta naurahtaa.

Kuhta on ollut naimisissa yhteensä kolme kertaa. Vaimona hän on siis viettänyt suurimman osan aikuisuudestaan.

– Tämä on minulle hirveän tärkeä rooli, että saan olla vaimo, Kuhta sanoo.

Hän lisää, että nykyinen avioliitto Jussi Kuhmosen kanssa on juuri sellainen, mitä hän on hakenut.

Tinderissä toisensa tavanneen pariskunnan suhteen alussa oli hankaluuksiakin. Kuhta ilmoitti vuonna 2020, että suhde on ohi. Molemmat olivat ennen suhteen alkua eronneet pitkistä parisuhteista, ja heillä oli erilaiset näkemykset siitä, miten uusi suhde etenisi.

Eron jälkeen Kuhta kuitenkin mietti Jussia lähes koko ajan. Lopulta he palasivat yhteen lyhyen erossa olemisen jälkeen.

– Tarvitsimme vain hieman enemmän aikaa, Kuhta sanoo.

Niina Kuhta ja Jussi Kuhmonen vuonna 2020. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyt pariskunta on alkuvaikeuksien jälkeen onnellisesti aviossa. Tulevaisuuden suunnitelmissa avioparilla on Kuhdan mukaan matkustelu. Molemmat haluavat nähdä maailmaa ja kokea paljon asioita.

Kuhdan elämänasenteeseen vaikutti hänen rakkaan äitinsä kuolema.

Kuhdan äiti sairasti MS-tautia ja menehtyi muutama vuosi sitten. Kuhta ymmärsi äitinsä kuoleman jälkeen, että elämässä ei pidä jäädä odottamaan mitään, vaan unelmat ja haaveet pitää toteuttaa silloin, kun siihen on terveyttä ja jaksamista.

Niina Kuhdan uusi haave on talon rakentaminen. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Niina Kuhta ymmärsi äitinsä kuoleman jälkeen, että elämässä ei pidä jäädä odottamaan mitään, vaan unelmat ja haaveet pitää toteuttaa silloin, kun siihen on terveyttä ja jaksamista. Kuva: Paula Kaskimaa / IS

Niinpä Kuhta on toteuttanut suunnitelmiaan ahkerasti. Kuhta paljastaa, että hänen uusin haaveensa on talon rakentaminen.

– Se tulee olemaan kivitalo, jossa on korkeat huoneet. Minulle valoisuus ja avaruus ovat tärkeitä. Olen jo suunnitellut, minkälainen talosta ja sen sisustuksesta tulee, Kuhta kertoo.

Tonttejakin on jo katsottu. Ehkäpä lähivuosina Kauniaisiin nousee siis Kuhdan ja Kuhmosen yhteinen, uusi koti.

Selviytyjät Suomi Nelosella ja Ruudussa sunnuntaisin klo 19.30. Nelonen, Ruutu ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tuotetiedot: Korvakorut Sinimaria Design, violetti mekko DKNY, keltainen mekko Luisa Spagnoli, pinkit saappaat Even&Odd, pinkki mekko Ted Baker

Source Link is.fi