Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0000c829e1423e3f331eca8ca9416ba0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Oikukas tuuli pakotti kuuma­ilma­palloa lentäneen Ollin poikkeukselliseen ratkaisuun – ”Taisi herättää hämmennystä” – Uutisalue

Oikukas tuuli pakotti kuuma­ilma­palloa lentäneen Ollin poikkeukselliseen ratkaisuun – ”Taisi herättää hämmennystä”

Tamperelaiset saivat hieraista keskiviikkoiltana silmiään, kun näyttävä kuumailmapallo laskeutui autotielle Parantolankadulle.

Kuumailmapallo aloitti matkansa Hervannasta, mutta heikko tuuli ja sen suunnan muutokset pakottivat ennenaikaiseen laskeutumiseen. Tapauksesta uutisoi ensin Aamulehti.

– Tarkoitus oli lentää Ylöjärven suuntaan, mutta tuulen suunta ei kääntynyt, kuten olin ajatellut. Ennen Näsijärveä tein päätöksen, että laskeudumme, kuumailmapalloa lentänyt Linnanpallon toimitusjohtaja ja päälentäjä Olli Luoma kertoo.

Luoma on lentänyt kuumailmapalloja 30 vuoden ajan. Uralle mahtuu muutama vastaavanlainen tilanne

– Ainoa outo asia tässä oli se, että jouduimme laskeutumaan kaupunkialueelle. Sitä pyritään yleensä välttämään.

Kuumailmapallo herätti kiinnostusta sivullisissa. Moni saapui myös auttamaan tilanteessa.

Luoman lisäksi kuumailmapallon kyydissä oli enimmäismäärä matkustajia eli 11 henkeä. Kuumapallo ehti viihtyä yläilmoissa noin 40 minuutin ajan ennen laskeutumista.

– Yleensä tarkoituksena on lentää noin tunti. Matkustajat olivat tyytyväisiä, eivätkä pelästyneet tilannetta.

Kuumailmapallo laskeutui rauhalliselle autotielle turvallisesti. Luoma kertoo ilmoittaneensa tilanteesta välittömästi lennonjohtoon. Sivullinen ohikulkija ilmoitti tapahtuneesta myös pelastuslaitokselle.

– Kyllähän se ahdas paikka oli laskeutua. Piti varoa esimerkiksi valopylväitä, mutta ei se sinänsä mitenkään erityisen vaativa toimenpide ollut. Heikolla tuulella pystyy nimenomaan hyvinkin tarkasti tulemaan alas.

Luoman mukaan kuumailmapallo herätti kiinnostusta sivullisissa laskeutumisen jälkeen. Tapahtumapaikalle kerääntyi muutamia kymmeniä ihmisiä. Paikalle saapui myös pelastuslaitos ja poliisi.

– Tilanne taisi herättää hämmennystä. Sivulliset tarjoutuivat auttamaan myös korin kaatamisessa.

Sivullinen ilmoitti tilanteesta hätäkeskukseen. Paikalle saapui pelastuslaitoksen lisäksi myös poliisi.

Tilanteen omin silmin todistivat muun muassa tamperelaiset Jouni ja Elina Takkinen. Kaksikko oli lähdössä veneilemään Näsijärvelle, ja matka läheiseen satamaan taittui perheen lasten kanssa kävellen.

– Kävellessä huomattiin, että kuumailmapallo lentää poikkeuksellisen matalalla, Jouni Takkinen kertoo.

Muutaman minuutin sisällä perhe päätti pysähtyä, sillä kuumailmapallo lähestyi vauhdilla.

– Pilotti huusi kyydistä, että pois alta.

Kuumailmapalloa lentäneen Olli Luoman mukaan laskeutuminen autotielle vaati tarkkuutta.

Takkisen mukaan tilanne kiinnosti ja ihmetytti erityisesti perheen lapsia. Takkinen kuvailee kuumailmapallon lentäjän toimineen tilanteessa rauhallisesti.

– Puhetta tapahtuneesta on riittänyt aamuun asti, se on ollut suuri ihmetys erityisesti lapsille.

Tilannejohtokeskuksen päivystävä palomestari Tomi-Pekka Olkkosen mukaan tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Source Link is.fi