Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_447d19ec223f0c72ee422b487a8c3369, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Onko Venäjän uhka vaikuttanut käyttäytymiseesi? Kerro meille, teemme juttua – Uutisalue

Onko Venäjän uhka vaikuttanut käyttäytymiseesi? Kerro meille, teemme juttua

Yle tekee juttua Venäjän vaikutuksesta suomalaisten mieliin. Jaa oma kokemuksesi aiheesta meille.

Anne Matilainen pakkaa keittiön kaappeihin ruoka-ainepakkauksia. Hänen selkänsä on kohti kameraa.

Suomalaiset kiinnittivät huomiota kotivaraan aiempaa enemmän sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa vuonna 2022. Kuva: Jaana Polamo / Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Miten olet reagoinut Venäjän kasvaneeseen uhkaan?

Venäjän hyökkäys Ukrainaan helmikuussa vuonna järkytti monia suomalaisia. Presidentti Niinistö piti tuolloin kuuluisan puheen, jossa hän sanoi, että naamiot on riisuttu ja Suomi liittyi Natoon ennätysvauhtia kesällä 2023.

Suojelupoliisi arvioi, että uhka Suomen kriittistä infrastruktuuri kohtaan on kasvanut.

Supon mukaan yhteiskunnan elintärkeiden rakenteiden ympärillä havaittiin viime vuonna aiempaa enemmän lennokkeja. Osalle havainnoista ei ole löytynyt selitystä.

Supo pyysi ihmisiä ilmoittamaan kriittisen infrastruktuurin lähellä lentävistä drooneista paikallispoliisilaitoksille.

Venäjä on tehnyt GPS-häirintää elektronisen sodankäynnin joukkojen tukikohdista. Esimerkiksi maaliskuussa 2022 matkustajalentokone ei voinut laskeutua Savonlinnan kentälle, koska GPS-signaalia häirittiin todennäköisesti venäläiseltä tukikohdalta.

Tänä vuonna Suomen ja Viron välinen kaasuputki rikkoontui lokakuussa. On epäilty, että Pietariin matkalla olleen kiinalaisen rahtialuksen ankkuri rikkoi putken.

Venäjän hyökkäyssodan alettua suomalaiset tilasivat ulkoiluvarusteita, huolehtivat kotivarasta ja maanpuolustustahto kohosi historiallisen korkeaksi.

Miten Venäjän uhka on vaikuttanut sinuun? Oletko muuttanut käyttäytymistäsi Venäjän uhan takia?

Käytämme vastauksia vain luvallasi. Henkilötietoja käsittelevät vain jutun teossa mukana olevat Ylen journalistit. Jos sinulla on kysymyksiä lomakkeeseen liittyen, otathan yhteyttä: anu.rummukainen@yle.fi.

Source Link yle.fi