Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f61950c1866c98e7717179d0d774c46b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Oslon isku johti pohdintaan Helsingin Pride-viikon järjestelyistä: ”Vielä suurempi syy näkyä ja kuulua” – Uutisalue

Oslon isku johti pohdintaan Helsingin Pride-viikon järjestelyistä: ”Vielä suurempi syy näkyä ja kuulua”

Helsingissä alkaa maanantaina Pride-viikon vietto. Viikkoon sisältyy jälleen lukuisia eri tapahtumia sekä näyttelyitä. Viikko huipentuu lauantaina järjestettävään kulkueeseen.

Koronaviruspandemian johdosta suuria ihmismassoja keräävä kulkue on jäänyt kahtena edellisenä vuonna järjestämättä. Kulkue ja sitä seuraava puistopiknik toimivat yhtenä Priden maanlaajuisista päätapahtumista. Vuosina 2018 ja 2019 kulkueeseen osallistui yli 100 000 ihmistä.

Pride-viikon alkua varjostaa viikonloppuna Oslossa tapahtunut ammuskelu, jossa 42-vuotias mies avasi tulen paikallisen seksuaali- ja sukupuolivähemmistön suosiman ravintolan edustalla.

Helsinki Pride -yhteisön hallituksen puheenjohtaja Panu Mäenpää kertoo, että lauantaina työryhmä kokoontui pohtimaan, mitä Pride-viikon kanssa tehdään. Päätös jatkaa järjestelyitä syntyi kuitenkin nopeasti.

– Nyt, jos koskaan on vielä suurempi syy näkyä ja kuulua, koska tämmöinen terroristihyökkäys meitä vähemmistönä ja koko ihmisyyttä kohtaan tehtiin.

– Se tietysti kosketti niin henkilökohtaisella tasolla kuin meidän koko yhteisön tasolla.

Mäenpään mukaan Oslon terroriteon johdosta on paikallaan tarkastella vielä Helsingin tapahtuman turvallisuussuunnitelmia uudelleen.

– Helsinki Pride -kulkuetta vastaanhan hyökättiin 2010 ja haluamme varmistaa parhaalla mahdollisella tavalla, että se ei pääse toistumaan.

Lue lisää: Poltettuja sateen­kaarilippuja, tarrojen alle piilotettuja partateriä – valtaosa Suomen pride-tapahtumien järjestäjistä kohdannut häirintää tai ilkivaltaa

Kulkueen lisäksi ihmiset voivat osallistua viikon aikana Helsingissä erilaisiin Pride-teemaisiin tapahtumiin. Luvassa on esimerkiksi tanssikursseja sekä Marttaliiton johtama Pride-ryijyn teko, johon ihmiset saavat osallistua. Lisäksi Mäenpää nostaa esiin erilaisia paneelikeskusteluja.

Tiina Tuppurainen vetää paneelikeskustelua Sateenkaarinuorten asema urheilumaailmassa, joka on tietysti hyvin tärkeä asia tällä hetkellä, Mäenpää nostaa yhdeksi esimerkiksi.

Tiistaina järjestetään SAK:n, Akavan ja STTK:n seminaari Oikeus olla oma itsensä työpaikalla.

– 92 prosenttia salaa osittain tai kokonaan sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön kuulumisensa työpaikalla. On tietysti aika järkyttävää, että on näin suuria summia ihmisiä, jotka eivät uskalla olla työelämässä oma itsensä, Mäenpää sanoo viitaten Euroopan unionin perusoikeusviraston vuonna 2020 teettämään tutkimukseen.

Viikon huipentava kulkue alkaa lauantaina Senaatintorille kokoontumisella kello 10.30. Liikkeelle kulkue lähtee kahdeltatoista, Kaivopuistoon se saapuu vajaan kolmen kilometrin reitin jälkeen kello yhdeltä.

Mäenpää toivoo kulkueeseen ennätysmäärää osallistujia. Kulkueeseen osallistuu usein myös tunnettuja suomalaisia. Tänä vuonna muun muassa pääministeri Sanna Marin ilmoitti osallistuvansa kulkueeseen.

– Toivotan oikein syvällisesti tervetulleeksi pääministerin mukaan, ja koko muun valtiojohdon, jos he haluavat tulla.

Source Link is.fi