Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6dca263a0c3f87c6eb469cbdf28f3ea7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pääkaupunkiseudulla tulvii, rankimmat sateet silti vasta edessä – suora lähetys käynnissä – Uutisalue

Pääkaupunkiseudulla tulvii, rankimmat sateet silti vasta edessä – suora lähetys käynnissä

Rankkasateet siirtyvät maanantai-illan aikana Etelä-Suomesta Keski-Suomeen.

Rankkasateet iskivät maanantaina Suomeen, ja vettä saadaan paikoitellen kymmeniä millimetrejä.

  • Yllä olevalta videolta voi katsoa suoraa lähetystä Helsingistä.

Alla näkyvällä Ilmatieteen laitoksen sääanimaatiolla näkee, kuinka sadealue kulkee Suomen yli.

Lue lisää: Rankkasateet iskevät Suomeen! Varoitus­kartta hohkaa keltaisena

Sadevaroitus on Ilmatieteen laitoksen varoituskartan mukaan voimassa Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla sekä Keski-Suomessa. Uudellamaalla on maanantaina ja tiistaina voimassa tulvavaroitus.

Lukijoiden ympäri pääkaupunkiseutua lähettämillä kuvilla ja videoilla näkyy, kuinka kadut tulvivat paikoin hyvinkin voimakkaasti.

Itä-Suomessa on lisäksi annettu tuulivaroitus maa-alueille maanantai-illasta tiistaiaamuun.

Suomenlahdella tuuli on paikoin voimistunut myrskyksi asti eli yli 21 m/s, ja tuuli yltyy vielä lähitunteina.

Sateet siirtyvät myöhemmin illalla pohjoisen suuntaan, ja rankimmat sateet ovat illalla ja yöllä edessä Keski-Suomessa, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo.

– Myöhemmin illalla etelässä, länsirannikolta lähtien alkaa pikku hiljaa poutaantua ja jopa ihan selkeytyä. On tässä kuitenkin vettä vielä tulossa, Sinisalo kertoo viideltä iltapäivällä.

Tähän mennessä rankimmat sateet ovat tulleet Hangossa, jossa on mitattu 55 millimetrin lukemia. Espoossa lukemat ovat 45 millimetrin tuntumassa ja Helsingissä 37,6.

Keski-Suomessa on päivän aikana satanut noin 10 millimetrin verran, mutta yöksi on odotettavissa 40–50 millimetrin lukemia.

Maanantain sadealue liikkuu tiistaina Pohjois-Suomen yli. Aamulla sadealue on Pohjois-Pohjanmaan tienoilla, mistä se siirtyy Lappiin illaksi. Itä- ja Pohjois-Lapissa sataa vielä illalla.

Auto jumissa Vantaan Martinlaaksossa. Kuva: Lukijan kuva

Kaatunut puu Espoon Soukassa. Kuva: Lukijan kuva

Artikkeli päivittyy.

Source Link is.fi