Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d1ea310dfa08d61a0fa47c25a22ac379, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Päiväkodin lasten­hoitaja käytti 4–5-vuotiaita lapsia seksuaalisesti hyväkseen Espoossa – Uutisalue

Päiväkodin lasten­hoitaja käytti 4–5-vuotiaita lapsia seksuaalisesti hyväkseen Espoossa

Rikokset ovat tapahtuneet espoolaisessa päiväkodissa vuosina 2021 ja 2022.

Lastenhoitajana työskennellyt kolmekymppinen mies on tuomittu useista törkeistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista vankeuteen.

Rikokset ovat tapahtuneet espoolaisessa päiväkodissa vuosina 2021 ja 2022.

Mies tuomittiin syytteiden mukaisesti yhteensä viidestä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä kolmessa tapauksessa myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä, koska mies oli kuvannut tekojaan videolle.

Mies oli kosketellut 4–5-vuotiaita lapsia eri tavoin. Pisimmillään teot jatkuivat yli vuoden ajan.

Yhdessä syytekohdassa syytetty oli esimerkiksi ottanut lapsen syliinsä, paljastanut peniksensä, kosketellut sitä ja saanut myös lapsen koskemaan siihen. Lisäksi hän oli kehottanut lasta puristelemaan omaa penistään.

Teko tapahtui päiväkodissa lasten päiväunien aikana, ja tapahtumapaikalla oli nukkumassa myös muita lapsia.

Toisessa tapauksessa mies oli viikoittain ottanut lapsen syliinsä ja hieronut asianomistajaa vaatteiden päältä sukupuolielimen alueelta.

Lisäksi mies oli videokuvannut asianomistajaa vessassa siten, että tämän alavartalo oli paljaana. Mies oli videokuvannut lapsen takapuolta ja haaroväliä sekä kosketellut tämän takapuolta.

Kahdessa muussa tapauksessa mies oli muun muassa kosketellut lapsia eri tavoin muun muassa reisistä ja takapuolesta.

Mies myönsi syytteet, mutta katsoi, ettei teoista ollut koitunut lapsille erityistä vahinkoa. Hän katsoi, että lapset olivat niin nuoria, etteivät nämä vielä käsittäneet tapahtunutta.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan miehellä ei ollut koulutusta tehtävään, vaan hän oli työvoimaviranomaisten kehotuksesta työttömänä työnhakijana ohjattu hakemaan työtä päiväkodissa. Vallinnut pandemia oli osaltaan vaikuttanut päiväkodin toimintaan, ja syytetty oli siksi osittain työskennellyt yksin pienen lapsiryhmän kanssa.

Tapaus alkoi paljastua, kun yksi lapsi oli kertonut äidilleen saaneensa päiväkodissa kokeilla, ”kuinka pojat käyvät pissalla”. Lasta oli kehotettu puristamaan syytetyn sukupuolielintä.

Lapsen vanhemmat ottivat lapsen kertomuksen perusteella yhteyttä poliisiin. Tutkinnassa poliisi löysi miehen kotoa materiaalia, jota tämä oli kuvannut lapsista.

Oikeus katsoi, että asiantuntijalausuntojen perusteella tekojen ei voida katsoa kohdistuneen lapsiin, joille teot olisivat iän ja kehitystason perusteella aiheuttaneet erityistä vahinkoa.

Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että teot olivat kokonaisuutena arvostellen törkeitä, kun otetaan huomioon, että ne kohdistuivat lapsiin, jotka ovat täysin riippuvaisia päiväkodin henkilökunnasta.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 31-vuotiaan miehen 4 vuodeksi ja 3 kuukaudeksi vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhreilleen korvauksia muun muassa kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

IS ei julkaise tuomitun nimeä uhrien henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Source Link is.fi