Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ea31c9f6f10bc8f9f3e5c67a62f4cbd5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pekka Haavisto kommentoi Unkarin hallituksen tekemää ”Nato-tyrmäystä” – Uutisalue

Pekka Haavisto kommentoi Unkarin hallituksen tekemää ”Nato-tyrmäystä”

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr) käsityksen mukaan Unkarin parlamentin äänestyksessä koskien Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä oli kyse sisäpolitiikasta.

– Siellä oli opposition esitys, jota hallitus on perinteisin menoin vastustanut, Haavisto sanoo IS:lle.

Unkarin pääministerin Viktor Orbanin Fidesz-puolue tyrmäsi maanantaina parlamentissa sosialistien ehdotuksen, jonka mukaan Suomen ja Ruotsin jäsenyydestä sotilasliitto Natossa olisi äänestetty tiistaina. Ehdotus kaatui äänin 117–39.

Lue lisää: Ehdotus Suomen ja Ruotsin Nato-äänestyksestä tyrmättiin Unkarissa

Haaviston mukaan Suomen suuntaan ei ole tullut mitään uusia varaumia sen jälkeen, kun Unkarin kanssa on viimeksi keskusteltu.

– Seurataan tarkasti, mutta todennäköisesti kyse on ollut sisäisestä opposition ja hallituksen välisestä nokkapokasta käsittelyaikataulun osalta.

Haavisto arvioi, että Unkarin hallitus päättää itse, milloin se tuo esityksen Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien ratifioinnista parlamentille.

Unkarin parlamentti palasi tauolta vasta 26. syyskuuta.

– Silloin kun kävin siellä pari viikkoa sitten, niin sanottiin, että asia on niin sanotusti A-listan asia eli prioriteettiasioita ja uskon, että nekin Unkarissa menee eteenpäin, Haavisto toteaa.

Source Link is.fi