Banner Before Header

Perheensä jättänyt Japanin ex-prinsessa Mako saapui New Yorkiin – edessä uusi elämä

Japanin entinen prinsessa, avioliiton myötä titteleistään luopunut Mako saapui New Yorkiin sunnuntaina. Hän aloittaa siellä uuden elämän juristina työskentelevän puolisonsa Kei Komuron kanssa.

Lue lisää: Japanin prinsessa Mako avioitui ei-kuninkaallisen kihlattunsa kanssa – jätti virallisesti keisarillisen perheen

Pari lähti Japanin pääkaupungista Tokiosta varhain sunnuntaiaamuna. Juhlallisuuksia ei pidetty, mutta kentällä heitä vastassa oli BBC:n mukaan noin 100 toimittajaa, mutta Mako ja Komuro eivät kommentoineet lähtöään lehdistölle.

Pariskunta oli liikkui mennen tullen useiden vartijoiden saattueessa.

Mako ja Komuro menivät naimisiin 26. lokakuuta. Japanin lain mukaan kuninkaalliset eivät voi mennä naimisiin aatelittomien kanssa, joten Mako päätti luopua kuninkaallisesta tittelistään.

Heidän muutostaan Yhdysvaltoihin on huhuttu pitkään. Miehensä sukunimen ottaneen Makon kerrotaan etsivän itselleen töitä kaupungista.

Heidän muuttoaan on verrattu brittihovin prinssi Harryyn ja herttuatar Meghaniin, ja he ovatkin saaneet lisänimen Japanin Harry ja Meghan.

Mako ja Komuro pitivät häidensä jälkeen hyvin koruttoman lehdistötilaisuuden hotellissa.

Normaalisti prinsessan häät olisivat olleet iso ja merkittävä juhlatapahtuma Japanissa, mutta tilanteesta johtuen juhlallisuudet hoidettiin hyvin matalalla profiililla ja koruttomasti. Japanilaiset eivät väitetysti halunneet juhlistaa aatelittoman Komuron ja Makon häitä.

Vihkimisensä jälkeen Mako ja Komuro pitivät lehdistötilaisuuden koruttomassa hotellissa, jonka vuokran he olivat lehtitietojen mukaan maksaneet itse. Tilaisuudessa Mako ja Komuro lukivat ääneen etukäteen kirjoitetut lausunnot joissa he muun muassa pyysivät kansalaisilta anteeksi aiheuttamaansa mielipahaa.

Lue lisää: Japanin prinsessa Mako pyysi anteeksi aiheuttamaansa mielipahaa – vastanaineet puhuivat medialle koruttomassa hotellissa

– Kei on minulle korvaamaton, ja avioliitto oli meille välttämätön valinta, prinsessa Mako sanoi.

– Rakastan Makoa. Meillä on vain yksi elämä, ja haluan viettää sen rakastamani ihmisen kanssa, Komuro sanoi.

Pariskunnan häät ovat herättäneet suurta vastustusta japanilaisissa.

MAKO on Japanin kruununprinssin Fumihiton tytär ja entisen keisarin Akihiton vanhin pojantytär. Japanin nykyinen keisari Naruhito on Makon setä.

Prinsessa ei ottanut vastaan tavanomaista maksua keisarillisen perheen naisille, jotka menevät naimisiin ei-aatelisten kanssa. Kyseessä on ensimmäinen kerta Japanin sodanjälkeisessä historiassa, kun suuresta maksusta kieltäydytään.

Mako ilmoitti avioaikeistaan jo vuonna 2017, mutta häitä lykättiin muun muassa Komuron äidin talousongelmien vuoksi.

Source Link is.fi