Banner Before Header

Pernilla Böckerman voitti bikini fitnessin junioreiden maailmanmestaruuden

Pernilla Böckerman, 21, juhli junioreiden bikini fitnessin 21-23 -vuotiaiden +166cm:n sarjan mestaruutta. Samassa sarjassa Ronja Mannerheimo varmisti hopeallaan Suomeen kaksoisvoiton.

16-20 -vuotiaiden +166cm:n sarjassa Sonja Ollila kartutti Suomen mitalitiliä pronssisella MM-mitalilla.

Junioreiden bikini fitnessin finaaleihin ylsivät niin ikään Oona Kaartinen (5., 16-20 -vuotiaat, -166cm) ja Taru Partanen (6., 21-23 -vuotiaat, -166cm).

Beginners bikini fitnessin avoimessa sarjassa Niina Laamanen sijoittui kuudenneksi.

BÖCKERMAN, 21, lukeutuu Suomen seuratuimpiin sosiaalisen median vaikuttajiin ja fitness-urheilijoihin.

Hänellä on kuvapalvelu Instagramissa huimat 200 000 seuraajaa. Böckerman ei kuitenkaan ota suuresta seuraajamäärästä sen suurempaa stressiä. Hänen mukaansa isoimmat paineet urheilijalle luo usein urheilija itse, oli laji mikä tahansa.

– Varmasti jokaista liikettäni seurataan suurennuslasin läpi. Mutta osaan ottaa kaiken aika rennosti. Teen omaa juttuani, mutta sosiaalisessa mediassa sitä vaan sattuvat seuraamaan tuhannet ihmiset. Kyllä minä itse luon itselleni ne suurimmat paineet, Böckerman kertoi lokakuussa IS:lle.

FITNESS-LAJEISTA puhuttaessa pinnalle nousevat usein myös termit syömishäiriö ja kauneuskilpailut. Monet kokevat, että esimerkiksi bikini fitness on terveydelle vaarallinen laji, joka muistuttaa enemmän missikisoja kuin kilpaurheilua. Böckerman tunnustaa olevansa lopen kyllästynyt tällaisiin puheisiin.

– Mä ymmärrän, mistä se tulee, sillä esiin nousevat aina vain ne kaikista negatiivisimmat asiat. Mutta mielestäni näissä kommenteissa ei silti ole päätä eikä häntää. Pitää muistaa, että kaikkiin lajeihin mahtuu epäonnistumisia. Me urheilijat olemme kaikki ihmisiä ja kehomme reagoivat esimerkiksi dieetteihin eri tavoin.

– Mutta harmittaa hirveästi, että näin yhä ajatellaan. Uskon ja toivon kuitenkin, että ihmiset jotka seuraavat minua, niin sieltä välittyy kilpaurheilija, eikä mikään muu, hän kiteytti.