Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f06ae79586e34e9ef45fb8cac26fd061, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pete Poskiparta ajautui armeijaiässä kymppitonnien velka-ahdinkoon – varoittaa vaarallisesta ilmiöstä – Uutisalue

Pete Poskiparta ajautui armeijaiässä kymppitonnien velka-ahdinkoon – varoittaa vaarallisesta ilmiöstä

Pete Poskiparta avaa myös sitä, miten hoitaa raha-asiansa nykyään.

Mentalismiin erikoistunut taikuri Pete Poskiparta on vieraana Aki Linnanahde Talk Show -podcastin sadannen jakson juhlalähetyksessä, joka julkaistaan Podimossa lauantaina 2. syyskuuta.

Poskiparrasta on juuri julkaistu elämäkertakirja, jonka on kirjoittanut hänen siskonsa Päivi Sappinen. Poskiparta kertoo podcastissa, että teoksessa käsitellään yhtenä aiheena hänen nuoruuden velka-ahdinkoaan.

– Velkaannuin armeija-aikoina. Yhtäkkiä minulla oli 50 tuhatta markkaa maksamattomia laskuja, Poskiparta sanoo Linnanahteelle.

– Se oli elämänhallinnan täydellinen menettäminen. Olin lähtenyt kotoa 16-vuotiaana ja olin liian nuori itse hoitamaan näitä asioita, hän lisää.

Poskiparta toteaa Linnanahteelle, että ei olisi ensin halunnut käsitellä asiaa kirjassaan, mutta loppujen lopuksi se olikin hyvä ratkaisu. Hänen mukaansa rahavaikeuksista kannattaa puhua avoimesti, ja mielellään ajoissa.

Poskiparta kertoo, että useille velkaantuneille tulee olo, että ei kannata edes yrittää maksaa laskuja, kun rahaa ei lähtökohtaisesti ole tarpeeksi.

– Kun on ulosottoon päätyneitä laskuja, niin luovutusilmiö tulee aika monelle. Jos rahat ei riitä, niin niitä kirjekuoria ei enää avata. Ne menee suoraan roskiin, hän kuvailee pahasti velkaantuneen ihmisen käytöstä.

Linnanahde ja Poskiparta toteavat, että tärkeää olisi, että velkaantunut ihminen saisi rohkeutta sanoa jollekin omasta ahdingosta, ja uskaltaisi pyytää apua.

Aki Linnanahde juhli sadatta podcast-jaksoaan juhlalähetyksen merkeissä. Kuva: Mikko Stig

Linnanahde kysyy mentalisti-taikurilta, millaista tämän rahankäyttö on nykyään.

– Maksan kaikki laskut, ja jos on tiukkaa, niin pyrin sopimaan maksusuunnitelman, Poskiparta kertoo podcastissa.

Hän sanoo myös, että omat kokemukset velkaloukussa ovat vaikuttaneet hänen suhtautumiseensa ihmisiin, joilla saattaa olla vaikeaa rahan kanssa.

– Jos minut on tilattu keikalle ja laskua ei heti eräpäivänä ole maksettu, niin en ihan heti laita muistutusta, hän toteaa Linnanahteelle ja lisää.

– Olen yrittänyt kokemusteni vuoksi olla itsekin inhimillinen muille.

Taikurina tunnetuksi tullut Poskiparta on pian lähdössä kiertueelle, jossa vierailee Suomessa 17 eri paikkakunnalla.

Poskiparran kertoman mukaan innostus taikuuteen alkoi, kun hän näki televisiossa taikurin, joka muutti muovisen kananmunan oikeaksi kananmunaksi.

– Halusi itsekin ryhtyä taikuriksi sen nähtyäni, hän kertoo Linnanahteelle.

– Koin, että olen jossakin asiassa hemmetin hyvä. Sekin innosti, hän lisää.

Poskiparta on keikkaillut ulkomaillakin. Seuraava keikka Suomen rajojen ulkopuolella on Tshekissä, hän kertoo Linnanahde Talk Show’ssa.

Juhlalähetyksessä vieraina ovat Poskiparran lisäksi myös yrittäjä Sointu Borg, imitaattori Jarkko Tamminen ja laulaja-lauluntekijä Olli Halonen.

Source Link is.fi