Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_482ebcaad5ac909653714cbcb7204b83, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Petteri Orpo syyttää lomaillutta hallitusta viivyttelystä: ”Uusien viisumien myöntäminen venäläisille keskeytettävä” – Uutisalue

Petteri Orpo syyttää lomaillutta hallitusta viivyttelystä: ”Uusien viisumien myöntäminen venäläisille keskeytettävä”

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, ettei venäläisillä turisteilla ole nyt mitään asiaa Suomeen ja katsoo hallituksen keskittyneen lomailuun päätöksenteon sijasta.

– Ensinnäkin nyt pitää toimia. Aikaa on kulunut niin paljon. Viisumiasiaan on saatava tiukennusta. Viisumien myöntämiskäytäntöjä pitää venäläisiltä tiukentaa, ja uusien viisumien myöntäminen pitää kokonaan keskeyttää, Orpo sanoi Turussa.

Kokoomus seilaa huomenna puoluejohdon kesäkokoukseen Ahvenanmaalle.

Hallituksen sen sijaan on määrä käydä lomilta palattuaan viisumiasiaa läpi huomisessa iltakoulussaan. Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi tänään maanantaina kannattavansa venäläisten uusia viisumirajoituksia.

Lue lisää: Saksan Scholz ei kannata venäläisten viisumi­­rajoituksia – Sanna Marinilta tiukka vastaus

Orpo sanoo oppositiolta tulevan tukea, jos tiukkoja päätöksiä vaan saadaan aikaan.

– Tässä pitää olla vahva yhteinen rintama. Oppositiosta tuemme kyllä, jos vaikeita päätöksiä tehdään. Tietysti myös yhteistyö Euroopan unionin muiden jäsenmaiden kanssa on tärkeää.

Orpo katsoo, että venäläisille ei tulisi myöntää turistiviisumeja.

– Ehdottomasti näin. On täysin mahdotonta ymmärtää, että kun Venäjä käy julmaa hyökkäyssotaa edelleen Ukrainassa, niin silti samaan aikaan venäläiset tulevat tänne turistimatkoille. Se on väärin.

Orpon mukaan vakaata harkintaa pitää osoittaa myös perhe-, opiskelu- tai työsyistä myönnettävien viisumien osalta.

– Hallituksella ja viranomaisilla on paras tieto siitä, miten tämä pitäisi käytännössä hoitaa.

Pääministeri Sanna Marin (sd) on sanonut, että viisumiasiassa olisi hyvä saada EU-tason päätös.

Esimerkiksi Saksa ei kuitenkaan ole halukas viisumikieltoon tarttumaan.

Viro on jo tehnyt omia ratkaisujaan, mutta sallii venäläisten matkustuksen muissa EU-maissa myönnetyillä viisumilla.

– Jos EU tasolla kestää, niin silloin yksittäiset jäsenmaat voivat mielestäni tehdä oman harkintansa mukaisia ratkaisuja. Tärkeintä tässä olisi, että sekä EU-tasolla että kansallisella tasolla päätöksiä syntyy.

Kesälomakausi on jo kääntymässä loppusuoralle. Orposta on aivan selvää, että hallituksen olisi pitänyt keskittyä lomailu sijasta päätösten tekemiseen.

– Niin tässä kuin kovin monissa muissakin asioissa hallitus on tuntunut olevan kesälomalla ja nyt on aika tarttua toimeen. Tämä asia pitää nyt linjata.

Orpo katsoo lisäksi hallituksen valmistautumisen kuun vaihteen budjettiriiheen olevan kaltevalla pohjalla.

– Valtiovarainministerin esitys ei vastaa tämän hetken tarkoitustaan. Hallituksen pitäisi nyt yhdessä tuumin ottaa Suomen asiat hoitoon.

Source Link is.fi