Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_02bf2c6d7c340d35dc7345c620192f2f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Petteri Orpon leikkaus­lista aiheuttaa hilpeyttä Twitterissä – ”Kosteikko­viljely on se yllätys­muna” – Uutisalue

Petteri Orpon leikkaus­lista aiheuttaa hilpeyttä Twitterissä – ”Kosteikko­viljely on se yllätys­muna”

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo saa sosiaalisessa mediassa osakseen pilkkaa kyvyttömyydestään nostaa esiin leikkauskohteita valtion budjetissa.

Valtion velka nousee jälleen ensi vuonna useilla miljardeilla euroilla. Vuoden 2023 talousarvioesityksen loppusumma on 80,5 miljardia euroa, josta velalla katetaan 8,1 miljardia euroa.

Orpo kritisoikin torstaina Ylen A-Talkissa hallitusta siitä, että tästä huolimatta budjettiriihessä ei päätetty uusista leikkauksista.

Kysyttäessä hän ei kuitenkaan kyennyt mainitsemaan konkreettisia leikkauskohteita kuin muutaman.

– Kaasuautojen tuki, kosteikkoviljely 30 miljoonaa, avustajien määrä, Orpo listasi. Jos valtion 80 miljardin budjetti käydään momentti momentilta läpi, löytyy sieltä hänen mukaansa hyvinkin leikattavia kohteita.

Orpo sai nopeasti vastaansa pääministeri Sanna Marinin (sd) ja valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk).

– Pystyt parempaan, Saarikko tokaisi.

– Onhan tämä nyt lystikästä kuunnella teitä, kuinka te hoidatte julkista velkaa, Marin sanoi muistuttaen, että kokoomus on kannattanut miljardin verran veronalennuksia.

Lue lisää: Sanna Marin tulistui Petteri Orpolle Ylellä: ”Miten te hoidatte vanhustenhoidon kuntoon?”

Orpon leikkauslista on aiheuttanut hilpeyttä myös Twitterissä.

– Poikkeuksellisesti tuli avattua televisio juuri kun Ylen A-studio pyöri, ja nyt tiedän, että kosteikkoviljely on se Fabergén yllätysmuna, josta olisi ammentanut koko alijäämän umpeen, kirjoittaa sotahistorian ja Itä-Euroopan tutkija Jussi Jalonen.

Myös vihreiden kansanedustaja Satu Hassi ottaa kantaa Orpon listaan.

– Kosteikkoviljelyllä voi olla merkittävä vaikutus maatalouden ja maankäytön päästöjen vähentämiseen mutta enpä ole kuullut, että auttaisi merkittävästi valtiontalouteen, kommentoi Hassi niin ikään Twitterissä.

Opetusministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson syyttää kokoomusta pelkurimaiseksi ja epärehelliseksi, kun se ei kerro äänestäjille rehellisesti, mistä se itse leikkaisi.

– Petteri Orpon kantti ei näköjään kestä kertoa suomalaisille suoraan, mihin puolue kohdistaisi ajamansa miljardiluokan leikkaukset, Andersson kirjoittaa.

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä ilkkuu niin ikään kokoomukselle.

– Kokoomuspuolueen talouspoliittinen linja pähkinänkuoressa: ”Olemme huolissamme velasta. Niinpä esitämme miljardin leikkausta tuloveroihin”, hän kirjoittaa.

Source Link is.fi