Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a1cf49a4b63e3c0b6dc6644841e81466, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Podcast: Sami Sykkö jäätyi täysin Ruotsin prinsessa Madeleinen edessä – näin tilanne ratkesi – Uutisalue

Podcast: Sami Sykkö jäätyi täysin Ruotsin prinsessa Madeleinen edessä – näin tilanne ratkesi

Sami Sykkö kertoo nolosta tilanteesta New Yorkissa vuonna 2007.

Toimittaja, professori ja muotiasiantuntija Sami Sykkö kertoo koreografi ja TTK-tuomaroinnistaan tutun Jorma Uotisen kanssa juontamassaan Sami & Jorma -podcastissa nolosta tilanteesta, mikä hänelle sattui Ruotsin prinsessa Madeleinen silmien edessä.

Jaksossa molemmat kertovat kokemuksiaan kuninkaallisten tapaamisesta, ja Sykkö vie kuuntelijat New Yorkiin noin 17 vuoden taa.

Ruotsin kuningatar Silvia järjesti ”Isossa Omenassa” rahankeräysillallisen hyväntekeväisyysjärjestölleen. Sykkö kertoo Uotiselle päässeensä tapahtumaan, sillä hän tunsi erään suomalaisen naisen, joka oli ostanut tilaisuudesta pöydän.

– Kun jonotimme, kysyin, kummalla kielellä puhun. Enkuksi vai ruotsiksi? Entäs tittelit? Kuulin, kuinka rouva puhui kuningattarelle ruotsia, joten minäkin jatkoin ja se meni erittäin hienosti. Kuningatar on niin tavattoman ystävällinen. Siitä tuli todella hyvä mieli, Sykkö kertoo.

Sami Sykkö on muun muassa LUT-yliopiston työelämäprofessori. Kuva: Annika Pitkänen / IS

Jorma Uotinen hymähtelee ja naurahtelee podcastissa Sykön tarinalle. Kuva: Janne Aaltonen

Sitten oli prinsessa Madeleinen vuoro, jonka vastaanotto oli Silviaa erilainen.

– Madeleine näytti äärimmäisen pitkästyneeltä. Ei ollenkaan siltä, että hän haluaa tavata ja jutella, Sykkö muistelee.

Hän kertoo, että hämmästyi Madeleinen olemusta ja hänelle tuli vaikutelma, ettei prinsessa haluaisi olla paikalla. Sitten Sykön päässä löi tyhjää.

– Ekan ja toistaiseksi vikan kerran elämässäni meni pasmat sekaisin ja unohdin kaiken, mitä piti sanoa. En muistanut millään kielellä titteliä enkä tiennyt, mitä olisin tehnyt, joten törkkäsin käden eteenpäin ja sanoin ”hej”, Sykkö kertoo Uotisen hymähdellessä taustalla.

– Hän näytti hämmentyneeltä, ojensi oman kätensä ja sanoi hei. Jatkoin matkaa ja tämähän oli ihan kauheeta, että olen jäätynyt siinä tilanteessa, Sykkö voivottelee.

Prinsessa Madeleine ja hänen puolisonsa Chris O’Neill viime syksynä Ruotsin kuninkaan Kaarle Kustaan 50 vuotisen hallitsijakauden juhlassa. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

Tilanne jäi vaivaamaan häntä.

Illallisen edetessä hän kysyi toiselta suomalaisvieraalta, onko Madeleine vielä paikalla tilaisuudessa. Madeleine oli kuin olikin nautiskelemassa vielä viiniä ystäviensä kanssa hieman sivummalla.

– Pomppasin ylös, mutta ystäväni ei lähtenytkään. Menin yksin tervehtimään. Kun hän kääntyi kohti, sanoin ruotsiksi, että anteeksi prinsessa, aikaisemmin kun tavattiin, en vielä saanut sanoa pääasiaa. Olen tullut kysymään, onko prinsessa käynyt koskaan Suomessa? Sykkö kysyi.

Madeleine vastasi kieltävästi.

– Minä kutsun sinut Suomeen! Hän sanoi kiitos oikein paljon. Sain paikattua sen ikävän tilanteen ja se kääntyi voitoksi. Sitten otettiin hänen kanssaan myös kuvat.Ja myös kuningattaren kanssa! Sykkö kertoo podcastissa.

Source Link is.fi