Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4442df24fd8881232b2b069e02b782bc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Poliisi on ottanut kiinni Oulun tulipaloista epäillyn miehen – paloihin liittyen pyydetään vihjeitä – Uutisalue

Poliisi on ottanut kiinni Oulun tulipaloista epäillyn miehen – paloihin liittyen pyydetään vihjeitä

Poliisi epäilee, että Oulun keskustan kaksi tulipaloa sekä tulipalo Toppilassa aamuyöllä olivat tahallaan sytytettyjä. Teoista epäillään 30–40 vuotiasta miestä.

Kuva Oulusta Seurahuoneen tulipalopaikan ääreltä.

Yksi palopaikoista sijaitsi Oulun Seurahuoneen lähistöllä Rantakadulla. Kuva: Taneli Kärki / Yle

Oulun keskustassa oli maanantai-iltana 26.2. kaksi erillistä tulipaloa Rantakadulla ja Aleksanterinkadulla. Tämän lisäksi aamuyöllä Oulun Toppilan alueella sytytettiin paperinkeräysastia ja rikottiin ikkunoita. Kaikissa kolmessa tapauksessa epäillään, että tulipalot on sytytetty tahallaan.

Poliisi on nyt saanut kiinni henkilön, jonka tuntomerkit sopivat sekä keskustan että Toppilan palojen sytyttäjäksi. Mies on tällä hetkellä pidätettynä ja poliisi jatkaa esitutkintaa kuulusteluilla sekä teknisellä tutkinnalla.

Oulun keskustan tekoja tutkitaan tässä vaiheessa kahtena törkeänä tuhotyönä ja Toppilan tapahtumia vahingontekoina. Vahinkojen laajuudesta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista ja epäillyn miehen liikkeistä keskustan alueella kello 20–22, ja Toppilan alueella kello 02–04. Epäilty mies on 30–40-vuotias. Poliisin mukaan hänellä oli päällään vihreä hupullinen toppatakki, jonka hupussa oli karvareunus ja siniset farkut.

Havainnot voi ilmoittaa poliisin vihjepuhelimeen 0295 416 194 tai sähköpostitse vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Source Link yle.fi