Banner Before Header

Poliisiin kohdistunut uhka­tilanne lieventynyt

Poliisiin viime päivinä kohdistunut uhka on lieventynyt, minkä vuoksi poliisi keventää varautumistaan. Asiasta kerrotaan tiedotteessa.

Poliisin päivitetyn tilannearvion mukaan poliisin asiakaspalvelussa ja muussa toiminnassa voidaan palata tavanomaisiin käytäntöihin.

– Uhkatilanteen aktiivinen selvittäminen jatkuu edelleen, mutta tilanne ei ole tällä hetkellä siten konkreettinen ja akuutti, että se edellyttäisi päivittäistoiminnasta poikkeavien varautumistoimenpiteiden jatkamista, tiedotteessa kerrotaan.

Lue lisää: Poikkeuksellinen uhka­tilanne poliisissa jatkuu: Nämä polttavat kysymykset ovat yhä auki

Poliisi seuraa tilannetta yhä aktiivisesti, ja turvallisuusorganisaationa sillä on jatkuva valmius reagoida äkillisiinkin turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin.

Poliisi kertoo tiedotteessa, ettei se ei edelleenkään voi avata tarkemmin organisaatioonsa kohdistuvan uhan laatua tai kertoa yksityiskohtaisesti varautumistoimenpiteistä.

Virkavallan mukaan kyse on lain mukaan salassa pidettävästä tiedosta.

Poliisihallitus vahvisti torstaina IS:n uutisen jälkeen, että poliisiin kohdistuu poikkeuksellinen turvallisuusuhka. Toistaiseksi uhan kestosta, laadusta tai tarkemmasta kohteesta ei ole annettu vahvistettuja viranomaistietoja.

Vielä maanantaina poliisi tiedotti, että varautumistilanne jatkuu.

Source Link is.fi