Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c75858bab42c1ebd60f130f68f5d9501, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Poliisilta huolestuttava havainto nuorten tekemistä rikoksista – yksi kaupunki nousee esiin – Uutisalue

Poliisilta huolestuttava havainto nuorten tekemistä rikoksista – yksi kaupunki nousee esiin

Poliisi muistuttaa siitä, että koti­kasvatuksella on suuri merkitys siinä, etteivät nuoret ajaudu jengi­rikollisuuden pariin.

Hämeen poliisi on tehnyt huolestuttavan havainnon, selviää tiedotteesta. Etenkin alle 15-vuotiaat syyllistyivät vuonna 2023 merkittävästi aiempia vuosia enemmän omaisuus- ja pahoinpitely­rikoksiin.

Alle 15-vuotiaiden tekemien pahoinpitely­rikosten määrä kasvoi 76 prosenttia vuoteen 2022 verrattuna. Hämeen poliisipiirin alueella alle 15-vuotiaat syyllistyivät 282:een väkivalta­rikokseen.

Epäiltyjä ryöstöjä ja kiristyksiä alle 15-vuotiaat tekivät viime vuonna 35. Vuonna 2022 määrä oli 11.

15–17-vuotiaiden tekemien omaisuus- ja pahoinpitelyrikosten määrä kasvoi myös merkittävästi. Törkeiden varkauksien ja varkauksien määrä lähes kaksin­kertaistui.

Erityisesti tiedotteessa nousee esiin Lahti, jossa 15–17-vuotiaiden tekemien varkauksien tai törkeiden varkauksien määrä kasvoi yli kymmen­kertaiseksi verrattuna vuoteen 2022. Silloin varkauksia tehtiin kaksi, ja vuonna 2023 luku oli 29.

Poliisi on huolissaan siitä, että alle 15-vuotiaita hyödynnetään tulevaisuudessa entistä enemmän rikosten tekijöinä.

Hämeen poliisin mukaan sen alueella ei ole katujengiksi määriteltyjä ryhmiä, mutta on nuoria, joilla on riski ajautua rikolliseen elämäntapaan.

Tämän estäminen vaatii seurantaa, eri ammattilaisten yhteistyötä ja asioihin puuttumista. Poliisi muistuttaa myös siitä, että kotikasvatus on tärkeässä roolissa.

Jengirikollisuuteen altistavat poliisin mukaan sekä syrjäytyminen että päihdeongelmat. Hämeen poliisi pitää kodin ulkopuolelle sijoitettuja nuoria potentiaalisina rikoksen tekijöinä ja uhreina.

Source Link is.fi