Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2f7be105ac46233595f5b681a4c322cb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Porin Ravit kiistää Hippoksen väitteen kestämättömästä raviratatoiminnasta – Uutisalue

Porin Ravit kiistää Hippoksen väitteen kestämättömästä raviratatoiminnasta

Porissa jouduttiin lauantaina perumaan ravit viime tipassa. Hippos on antanut tapahtumista rangaistuksen ja moittinut, ettei Porin raviradan toiminta ole kestävää.

Hevoset juoksevat Porin raviradalla.

Kuva Porin raviradalta kesältä 2021. Kuva: Tapio Pukkila / Yle

Porin Ravit hämmästelee ravijärjestö Hippoksen päätöstä, jonka mukaan Porin ravirata ei tällä hetkellä täytä kestävän raviratatoiminnan periaatteita.

Porin raviradalla jouduttiin lauantaina perumaan suuri ravitapahtuma viime hetkellä huonon kelin takia.

Tapahtuneen seurauksena Hippos on päättänyt vähentää Porissa pidettävien ravien määrä ja vaatii näyttöjä toiminnan kehittämisestä. Hippoksen hallitus kokee, ettei Porin raviradan ”toiminta kaikilta osin tällä hetkellä vastaa kestävää raviratatoimintaa eikä raviurheilun ja hevoskasvatuksen vastuullisuusohjelman periaatteita”.

”Teimme kaikkemme”

Porin ravien hallituksen puheenjohtaja Janne Ojanen sanoo olevansa yllättynyt Hippoksen lausunnosta.

– Teimme lauantain ravien puolesta kaikkemme, jotta kavioura saadaan kuntoon. Kaikki näytti aamupäivällä hyvältä, mutta sään lämpeneminen ja vesisade muuttivat oloja niin paljon, ettei raveja voitu pitää. Asiaa ei voi muuksi muuttaa, Ojanen sanoo.

Ojanen kertoo, että Porin raviradalla oli ollut jo paksuhko routa, joka alkoi sään lämpenemisen takia sulaa paikoitellen. Tämä teki radasta vaarallisen eläimille.

Rangaistus iskee raviradan talouteen

Rangaistuksena tapahtuneesta Porin Ravit menettää paikkansa ensi vuodelle määritellyssä ravirataparissa, ja Porin ravipäivä ensi helmikuussa siirretään Forssaan Pilvenmäen raviradalle. Porin radalle ei myöskään myönnetä ylimääräistä ravipäivää enää tälle vuodelle.

Ojanen sanoo, että rangaistuksilla on taloudellisia vaikutuksia Porin raviradalle. Ravipäivien määrä on muutenkin vähentynyt viime vuosina.

Porin Ravit ei aio muuttaa toimintaansa

Hippos toteaa tiedotteessaan, että Porin raviradan asemaa arvioidaan uudestaan 1. joulukuuta 2024, jos rata pystyy osoittamaan kehittäneensä toimintaansa.

Mitä Porin Ravit aikoo nyt tehdä näyttääkseen Hippokselle, että asiat ovat kunnossa?

– Sitä samaa kuin aiemminkin. Tämä oli ensimmäinen kerta yli kymmeneen vuoteen, kun tulee minkäänlaista aikataulumuutosta ravitapahtumiimme. Yritämme kaikkemme, mutta talviaika on kaikille radoille haastava, varsinkin rannikolla, kun yöllä voi olla kovaa pakkasta ja päivällä sataa vettä.

Ojanen kaipaa ravitoimintaan järjestelmää, jossa jo edellisenä päivänä pystyttäisiin arvioimaan raviradan kuntoa. Tällöin viime hetken perumisia ei jouduttaisi tekemään.

Seuraavan kerran Porissa ravataan ensi viikon perjantaina.

Source Link yle.fi