Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_96ac8b86059c289f93ffcc679287c7b5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Presidentin kanslia vahvistaa: Niinistö, Andersson ja Erdogan tapaavat tiistaina Madridissa – Uutisalue

Presidentin kanslia vahvistaa: Niinistö, Andersson ja Erdogan tapaavat tiistaina Madridissa

Suomen, Ruotsin ja Turkin johtajat sekä Naton pääsihteeri tapaavat tiistaina Madridissa, vahvistaa presidentin kanslia Twitterissä.

Tapaamisessa ovat mukana presidentti Sauli Niinistö, Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan, Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Turkin presidentin tiedottaja kertoi aiemmin turkkilaisella televisiokanavalla, että johtajat tapaavat juuri ennen Naton huippukokouksen alkamista. Huippukokous alkaa huomenna Madridissa Espanjassa.

Päämiestason tapaamista edeltää Suomen, Ruotsin ja Turkin virkamiestason neuvottelukierros tänään Brysselissä. Neuvottelukierrosta isännöi Nato.

Tutkija: Erdoganilla on mahdollisuus esiintyä ratkaisunhalukuisena

Ulkopoliittisen instituutin vanhemman tutkijan Matti Pesun mukaan ennen Naton huippukokousta tiivistyneet neuvottelut voivat tarkoittaa sitä, että ratkaisua haetaan toden teolla. Pesu arvioi Twitterissä, että Erdoganilla on mahdollisuus esiintyä ratkaisuhakuisena toimijana.

–  Valtiojohtotason tapaaminen Madridissa ilman mitään tulosta olisi pannukakku, joka nakertaisi Naton arvovaltaa, kirjoittaa Pesu.

Pesu kuvailee esittämäänsä näkemystä positiiviseksi tulkinnaksi tilanteesta.

Suomen, Ruotsin ja Turkin välisiin keskusteluihin osallistunut Turkin hallinnon viranomainen kertoi aiemmin uutistoimisto Reutersille, että sovun saavuttaminen tulevassa huippukokouksessa tulee olemaan vaikeaa.

Turkilla vaatimuksia Suomelle ja Ruotsille

Suomen valtuuskuntaa Madridissa johtava Niinistö arvioi viime viikolla, ettei ratkaisu välttämättä synny kokouksen alkuun mennessä tai itse kokouksessa.

Turkki on vaatinut Natoon hakevia Suomea ja Ruotsia esimerkiksi poistamaan Turkille asetetut asevientikiellot ja vaatinut joidenkin Turkissa terrorismista epäiltyjen henkilöiden luovuttamista. Suomi ja Ruotsi asettivat asevientikiellon vuonna 2019, kun Turkki hyökkäsi Syyriaan.

Source Link is.fi