Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3dc3d4762dd56555e64de67a5bda1bce, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Puolustusvoimat hankkii suoja­liivejä ja varuste­tasku­sarjoja 20 miljoonalla eurolla – Uutisalue

Puolustusvoimat hankkii suoja­liivejä ja varuste­tasku­sarjoja 20 miljoonalla eurolla

Puolustusvoimat hankkii lisää M17-luotisuojaliivejä ja varustetaskusarjoja noin 20 miljoonan euron edestä.

Liivit hankitaan suomalaiselta C.P.E. Production Oy:ltä. Hankinnan arvonlisäveroton arvo on lähes 7 miljoonaa euroa.

Taskusarjat hankitaan suomalaiselta Finn-Savotta Oy:ltä, ja niiden arvo on noin 13 miljoonaa euroa.

Molemmat hankinnat rahoitetaan valtion lisätalousarviosta, joka sisälsi lisärahoitusta nopeasti käynnistettäviin puolustusmateriaalihankintoihin. Taskusarjahankintaan on käytetty myös Puolustusvoimien kehittämisohjelman rahoitusta.

Hallitus on esittänyt puolustusministeriön hallinnonalalle yhteensä noin miljardi euroa kuluvan vuoden talousarviota enemmän. Puolustusvoimien toimintamenoihin ehdotetaan noin 137 miljoonaa euroa ja materiaalihankintoihin noin 765 miljoonaa euroa enemmän kuin vuoden 2022 varsinaisessa talousarviossa.

Suojaliivi suojaa käyttäjäänsä erilaisilta ulkoisilta uhkilta, erityisesti luodeilta ja sirpaleilta, puolustusvoimat kertoo tiedotteessa.

– Suojaliiveissä on huomioitu taistelijan varustuksen tarpeet ja vaatimukset. Liiviin voidaan kiinnittää varustetaskuja ja reppupaneeli, joihin voidaan pakata ja sijoittaa tehtävän edellyttämää henkilökohtaista varustusta ja välineitä.

Varustetaskusarjat mahdollistavat taistelijan henkilökohtaisen taisteluvarustuksen kiinnittämisen suojaliiveihin.

Hankintojen kotimainen työllisyysvaikutus on puolustusvoimien mukaan arviolta 70 henkilötyövuotta.

Source Link is.fi