Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_bd3f8fa3fc2b738634dc425549593b24, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Puruvedellä kelluvat öljylautat työllistävät pelastuslaitosta Kiteellä – Uutisalue

Puruvedellä kelluvat öljylautat työllistävät pelastuslaitosta Kiteellä

Pelastuslaitos sai ilmoituksen öljyvahingosta aamulla. Tilanne on käynnissä edelleen, lähistöltä on havaittu toinenkin öljylautta.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen laiva Ruutta ja moottorivene sidottuna venelaituriin Joensuussa Pielisjoella puolipilvisenä kesäpäivänä.

Puruvedellä on paikalla pelastushenkilöstöä veneineen. Kuvituskuva kesältä. Kuva: Panu Vatanen / Yle

Puruveden Hummonselällä on käynnissä öljylautan poistotyö.

Pelastuslaitos sai perjantaina aamukymmeneltä öljyvahingon torjuntatehtävän Kiteen Puruvedelle. Uistelemassa ollut sivullinen henkilö teki ilmoituksen. Ilmoittajan mukaan Hummonselällä, Harjusluodon ja Niloksen kallioiden välillä on öljyä.

Öljylautan leveydeksi on arvioitu 50 metriä ja pituudeksi 200 metriä.

Paikalla on pelastushenkilöstöä Kesälahden ja Kiteen pelastuslaitoksilta sekä kaksi venettä. Pelastuslaitos on aloittanut öljylautan nuottauksen. Öljylautta pyritään rajaamaan ja imeyttämään.

– Työ jatkuu ainakin iltahämärään asti, ja huomenna on tehtävä vielä tarkastuskierros. Öljyn määrää on vaikeaa arvioida, mutta sitä on melko ohuelti, kertoo päivystävä palomestari Jani Nevalainen.

Pelastuslaitos on saanut myös ilmoituksen toisesta öljylautasta noin kahden kilometrin päästä ensimmäisestä. Nevalaisen mukaan tämä lautta on ensimmäistä kapeampi ja pidempi.

Pelastuslaitos selvittää sitä, mistä öljylautat ovat mahdollisesti peräisin. Asiasta on myös tiedotettu Pohjois-Karjalan ely-keskusta ja Kiteen kaupunkia.

Uutista täydennetty 10.11. kello 13.30 päivystävän palomestarin kommenteilla.

Source Link yle.fi