Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d781146b5db9bf79967b0fd423eddfa5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Riikka Purra vaatii hallitusta muuttamaan energia­politiikkaansa: ”Kukaan ei ole tainnut Euroopassa vielä sanoa tätä tosi­asiaa” – Uutisalue

Riikka Purra vaatii hallitusta muuttamaan energia­politiikkaansa: ”Kukaan ei ole tainnut Euroopassa vielä sanoa tätä tosi­asiaa”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Rikka Purra vaatii hallitusta luopumaan hiilineutraalisuustavoitteestaan. Purra perustelee vaatimustaan sillä, että ideologisen energiapolitiikan seurauksena koko EU:n tavoitteet eivät tule täyttymään.

– EU ei tule pääsemään hiilineutraalisuus­tavoitteeseensa todennäköisesti edes 2050, erityisesti koska Saksan ja muun Keski-Euroopan pitää lisätä merkittävästi kivihiilen käyttöä, mutta kukaan ei ole tainnut Euroopassa vielä sanoa tätä tosiasiaa ääneen, Purra sanoo tiedotteessa.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitus pitää Purran mukaan itsepintaisesti kiinni Suomen muuta EU:ta kunnianhimoisemmasta hiilineutraalisuustavoitteesta, vaikka energiapoliittinen tilanne on muuttunut.

– Suomen tavoite 2035 on etenkin nyt yksinkertaisesti järjetön, ja siitä on välttämätöntä luopua.

EU-parlamentti asettui aiemmin tänään kannattamaan maakaasun ja ydinvoiman luokittelemista vihreiksi sijoituskohteiksi. Äänestyksessä päätettiin taksonomiasta eli ympäristön kannalta kestävistä rahoituskohteista. Suomessa eduskunta taas on määritellyt turpeen uusiutumattomaksi energialähteeksi.

– Suomalaisen turpeen määrittäminen eduskunnassa uusiutumattomaksi arvalla oli täysin hullua. EU:n ja Saksan pelleily ydinvoimaa vastaan on pahimmillaan kohtalokasta, Purra arvostelee.

Hän perää energiapoliittisia ratkaisuja, jotka tehdään järki edellä turvallisuutta, omavaraisuutta ja huoltovarmuutta ajatellen. Purran mukaan nyt vaaditaan järkeä ja malttia poseerauksen sijaan.

– Sillä kovat ajat ovat edessä.

Source Link is.fi