Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a378e32d139220d47ad105d38fde4489, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Rkp:n eduskunta­ryhmä kokoontui puimaan hallitus­yhteistyön jatkamista: ”Täytyy muistaa miksi olemme tässä tilanteessa” – Uutisalue

Rkp:n eduskunta­ryhmä kokoontui puimaan hallitus­yhteistyön jatkamista: ”Täytyy muistaa miksi olemme tässä tilanteessa”

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän on tarkoitus kertoa tarkemmin keskustelujen sisällöstä ja mahdollisista päätöksistä tiistaina iltapäivällä.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä keskustelee kesäkokouksessaan Ahvenanmaalla hallitusyhteistyön jatkamisesta.

Eduskuntaryhmä aloitti tiistaihin kestävän kesäkokouksensa maanantaina, kun ryhmä matkasi Ahvenanmaalle Viking Glory -matkustajalaivalla Turusta. Ensimmäiset keskustelut eduskuntaryhmä kävi laivalla saman päivän aamulla.

Ryhmän on tarkoitus kertoa tarkemmin keskustelujen sisällöstä ja mahdollisista päätöksistä tiistaina iltapäivällä.

Rkp:n pohdinta hallitusyhteistyön jatkamisesta liittyy valtionvarainministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran sekä elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps) kesällä julkisuuteen nousseisiin rasistisiin kirjoituksiin, jotka ovat hiertäneet hallituspuolueiden välejä. Julkisuudessa suurin kitka on ollut Rkp:n ja perussuomalaisten edustajien välillä.

Ruotsalaisen kansanpuolueen (Rkp) puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson sanoo, että kokouksen tarkoituksena on, että kaikki eduskuntaryhmän jäsenet voivat kertoa oman näkemyksensä tilanteesta ja ”kesän tapahtumista”.

– Täytyy muistaa miksi olemme tässä tilanteessa. Rkp ei ole ollut tässä kesän tapahtumissa tekijänä tai keskiössä. Meille on tärkeää se, että Suomessa ei millään tavalla ja missään muodossa hyväksytä rasismia, Henriksson sanoo.

Hallitus asetti heinäkuussa työryhmän, joka ryhtyi valmistelemaan hallituksen tiedonantoa yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä. Henriksson on toistanut aiemmin useaan otteeseen, että Rkp tekee kokonaisarvion hallitusyhteistyön jatkosta hallituksen rasismitiedonannon valmistumisen jälkeen.

Henrikssonin mukaan hallituksen tiedonanto ei vielä valmis, mutta on loppumetreillä. Hän ei ota kantaa tässä vaiheessa tiedonannon sisältöön.

– Yritämme löytää asiassa yhteisymmärryksen. Puolustamme ihmisoikeuksia ja on tärkeää, että hallituksessa kaikki ministerit edustavat tällaisia näkemyksiä, Henriksson sanoo.

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson ei vielä maanantaina kommentoinut eduskuntaryhmän kesäkokouksen tähän mennessä käytyjen keskustelujen sisältöä.

– Tänään on muuta ohjelmaa ja huomenna keskustelut jatkuvat, Andersson sanoo.

Kesäkuussa entisen elinkeinoministeri Vilhem Junnilan (ps) luottamusäänestyksessä eduskunnassa yksikään Rkp:n edustaja ei äänestänyt Junnilan luottamuksen puolesta. Junnilan luottamusta vastaan äänesti seitsemän edustajaa ja tyhjiä ääniä oli kolme. Viime viikolla perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä viittasi Junnilan luottamusäänestykseen puolueen kesäkokouksessa ja sanoi, että Rkp:n aiheuttamaa kolhua luottamuksessa ei helposti korjata.

Andesson ei ota tässä vaiheessa kantaa siihen aikooko puolue jatkaa hallituksessa, ja onko eduskuntaryhmässä sovittu jotain mahdollisista perussuomalaisten ministerien tulevista luottamusäänestyksistä eduskunnassa. Viime viikolla vasemmistoliiton eduskuntaryhmä ilmoitti, että se aikoo esittää syksyllä epäluottamusta Purralle ja Rydmanille.

– Lähtökohta on aina kun hallituksessa ollaan, äänestetään hallituksen esitysten puolesta, jos ei yhdessä toisin sovita, Andersson sanoo.

Rkp:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström pitää tärkeänä, että kesäkokouksessa kaikki eduskuntaryhmän jäsenet voivat kertoa näkemyksensä hallituksessa jatkamisesta.

Wickström pitää tärkeänä, että ryhmä saisi muodostettua kannan hallitusyhteistyön jatkamisesta ennen eduskunnan istuntokauden alkamista.

– Katsomme huomenna, miltä tilanne näyttää. Keskustelua on kuitenkin käyty rakentavassa hengessä. Pidän tärkeänä, että olemme nostaneet puolueena esiin, että on tärkeää keskustella rasismista, Wickström sanoo.

Source Link is.fi