Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_cf071599ca2d3565d0b98fcbca21c1b9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sää jatkuu pääsiäisenä etelässä tavanomaista lämpimämpänä – paikoin lämpötilat nousevat yli 10 asteen – Uutisalue

Sää jatkuu pääsiäisenä etelässä tavanomaista lämpimämpänä – paikoin lämpötilat nousevat yli 10 asteen

Pohjoisessa olosuhteet jatkuvat talvisina ja uutta luntakin on luvassa.

Pajunkissoja.

Maan etelä- ja keskiosissa sää on normaalia lämpimämpää. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Pääsiäispyhien sää jatkuu maan etelä- ja keskiosissa tavanomaista lämpimämpänä ja Lapissa puolestaan tavanomaista kylmempänä, kertoo päivystävä meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta.

– Ajoittain saadaan sateita, kuten tämän illan ja yön aikana maan etelä- ja keskiosissa. Sateet muuttuvat maan itäosissa lauantain vastaisena yönä lumeksi, Valta sanoo.

Lankalauantaina maan pohjoisosassa sataa monin paikoin lunta, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla lumi on rännänsekaista.

Etelässä ja maan keskiosassa on poutapäivä. Sumupilveä saattaa esiintyä, mutta myös aurinko pilkahtaa paikoin pilvien lomasta.

Lämpötilat nousevat maan länsiosassa paikoin lähelle kymmentä astetta aurinkoisuudesta riippuen. Pohjois-Karjalasta Oulun korkeudelle lämpötila on nollan tienoilla ja Lapissa pikkupakkasella.

Pääsiäispäivä sunnuntai on varsin aurinkoinen ja pääsiäisen ajan lämpimin poutapäivä koko maassa.

Valta ennustaa, että maan etelä- ja länsiosissa lämpötila saattaa nousta yli kymmenen asteen. Nollan raja on Etelä-Lapin korkeudella, ja Lapissa on pikkupakkasta ja pilvisempää.

Toisena pääsiäispäivänä maanantaina Suomeen on meteorologin mukaan nousemassa etelästä kosteaa ilmaa.

– Baltiassa ja Itä-Euroopassa on ennätyslämmintä, kun Etelä-Baltiassa lämpötilojen ennustetaan nousevan sunnuntaina jopa yli 20 asteen, Valta kertoo.

Pääsiäisen paluuliikenteessä maanantaina pohjoisessa saattaa tulla runsaitakin lumisateita. Etelässä ja idässä sää pysyttelee pilvisenä ja kosteana, ja lämpötilat ovat lähellä kymmentä astetta.

– Paikoitellen voi tulla reippaita sadekuuroja, mutta maanantain osalta tilanne tarkentuu vielä tulevina päivinä, Valta sanoo.

Lapissa hiihtokelit säilyvät hyvinä yöpakkasten ja uusien lumisateiden myötä.

Source Link yle.fi