Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f48134d870b5dbd95c4e34517a821473, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sää muuttuu kesäisen lämpimäksi – jopa +22 astetta! – Uutisalue

Sää muuttuu kesäisen lämpimäksi – jopa +22 astetta!

Maanantaina uuteen viikkoon noustaan aurinkoisessa poutasäässä. Suurimmassa osassa maata lämpötilat liikkuvat +15–20 asteen välillä. Vain Lapissa tulee sadekuuroja ja lämpötilat jäävät alle +15 asteen.

– Tällä hetkellä olemme vielä matalapaineen vaikutuksen alla, mutta alkuviikosta tänne koukkaa korkeapaineen alue, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Tuukka Keränen.

Tiistaina samanlainen korkeapaineen hallitsema säätyyppi pitää pintansa. Se saa lämpötilat nousemaan entistäkin korkeammalle. Parhaimmillaan elohopea kolkuttelee +21–22 asteen tuntumassa.

– Hellerajasta vielä jäädään. Tuskin yli +22 asteen päästään, Keränen arvioi.

Kuluvan vuoden ylin lämpötila mitattiin 25. toukokuuta Oulunsalossa, missä mittari nousi yli hellerajan +25,4 asteeseen. Se ennätys ei vielä alkuviikosta mene rikki, meteorologi sanoo.

Maanantaina ja tiistaina maan lämpimimmät alueet sijaitsevat Länsi- ja Etelä-Suomen sisämaassa. Rannikolla on hieman viileämpää.

Lapissa sadekuurot hieman laantuvat maanantaista.

– Lapissa sää on tiistaina hyvin samankaltainen kuin maanantaina.

Keskiviikkona etelästä leviää Suomeen uusi matalapaineen alue, joka muuttaa sään jälleen epävakaiseksi. Poutasää vaihtuu sadekuuroihin.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että keskiviikosta ja torstaista lähtien loppuviikko on epävakainen.

Loppuviikosta myös ukkoskuurot ovat mahdollisia. Lapissa sen sijaan sää on loppuviikolla poutaisempaa ja lämpötilat nousevat +15–20 asteen liepeille.

Muualla maassa keskiviikon jälkeen välillä sataa ja välillä paistaa.

– Maanantain ja tiistain jälkeen palataan taas epävakaisempaan säähän.

Source Link is.fi