Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6c27b73cc3d1875e4d407ecdc047e425, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saarikko kommentoi valtion budjettineuvotteluja: Ansiotulojen veronkevennykset yhä pöydällä – Uutisalue

Saarikko kommentoi valtion budjettineuvotteluja: Ansiotulojen veronkevennykset yhä pöydällä

Valtiovarainministeriö aloitti tänään ensi vuoden budjetin viimeistelyn.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) piti tiedotustilaisuuden neuvottelujen lounastauolla. ISTV näytti tilaisuuden suorana Espoon Moisniemestä. Voit katsoa tallenteen tilaisuudesta yltä.

Saarikko kertoi, että ansiotulojen ja eläkkeiden veronkevennykset ovat edelleen pöydällä. Hän kuitenkin painottaa, että ne on tärkeää sitoa toteuttaviksi vasta, jos taantuman uhka suurenee ja voidaan olla varmoja siitä, että työmarkkinajärjestöt sopivat järkevästä palkkaratkaisusta.

Saarikon mukaan hän ei ole vielä tehnyt ansiotuloveronkevennyksistä minkäänlaista pohjaesitystä, vaan asiaa on syytä harkita tarkkaan.

Paikalla Moisniemessä oli Saarikon lisäksi VM:n toinen ministeri, kuntaministeri Sirpa Paatero (sd) sekä valtiovarainministeriön virkamiehiä.

Kyseessä on tämän vaalikauden viimeinen budjetti. Hallituksen budjettiriihi pidetään elo-syyskuun vaihteessa.

Valtiovarainministeri Saarikko sanoo, että kaikki mahdolliset veronkevennykset pitää miettiä huolella. Saarikko sanoo, että huolella on mietittävä niiden toimivuus, ajoitus ja mittakaava. Valtiovarainministeriön ehdotus ensivuoden tulo- ja menoarvioksi on tarkoitus saada valmiiksi torstaina.

Saarikko sanoo, että hallituksen on mietittävä budjettiriihessä täsmätoimia kansalaisten arjen helpottamiseksi, mutta samaan aikaan on pidettävä huolta myös valtion taloudesta. Hän totesi yhdistelmän olevan vaativa.

Saarikon mukaan VM:n budjettineuvotteluiden aluksi saadaan tilannearvio talouden kokonaiskuvasta.

– Kesänkin aikana ennusteet ja arviot niin meillä kuin muuallakin ovat kääntyneet huonompaan suuntaan, Saarikko sanoi toimittajille ennen neuvotteluiden alkamista.

Hänen mukaansa siksi onkin tärkeää saada ajantasainen kuva, miltä talouden tilanne tällä hetkellä näyttää. Hänen mukaansa jokainen suomalainen on nähnyt talouden tilanteen myös arjessaan. Ukrainan sota on heijastunut Suomeen ruoan, liikkumisen ja energian kohonneina kustannuksina.

Source Link is.fi