Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e35b12ae2c6f2d643230f05a74297714, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Säässä äkillinen käänne – helteet väistyvät itään – Uutisalue

Säässä äkillinen käänne – helteet väistyvät itään

Helteinen ilmamassa väistyy lauantain aikana Venäjän puolelle, kun Ruotsista puskee tilalle viileää ilmaa ja sateita. Etelässä ylimmät päivälämpötilat laskevat 18–20 asteen tienoille.

– Lapissa on paljon viileämpää. Huomenna Pohjois-Lapissa on alle kymmenen astetta. Maan keskivaiheilla on noin 15 astetta ja etelässä 20 astetta, kuvailee Forecan meteorologi Ilkka Alanko.

Lauantaina sade- ja ukkoskuuroja liikkuu pitkänä etelästä Pohjois-Pohjanmaalle ja Lapin kaakkoisosiin ulottuvana rintamana. Illalla vettä tulee enää Itä- ja Pohjois-Suomessa. Länsi-Suomessa poutaantuu ehtoota kohden. Sunnuntaina sataa enää Pohjois-Lapissa. Ensi viikolla sateet jäävät vähäisiksi.

– Ilmavirtaus kääntyy lännen puolelle. Sieltä tuleva viileä ilmamassa työntää helteisen ilmamassan itään, Alanko kertoo.

Etelä-Ruotsissa on ollut 18–20 asteen lämpötiloja. Samanlaista säätä on nyt luvassa Etelä-Suomeen.

– Uusi helteen mahdollisuus on taas viikon puolivälin jälkeen. Lämmintä ilmamassaa menee ainakin ohimenevästi Etelä- ja Keski-Suomen yli. Lämpötilat saattavat vielä kohota hellelukemiin keskiviikon ja torstain tienoilla. Ja myöhemminkin.

Lämmin tuulahdus tulee loppuviikolla samalta suunnalta kuin viikonlopun viileneminen. Brittein saarilta Etelä-Ruotsin yli Suomeen virtaa lounaasta uusia helteitä. Kesä ei ole siis vielä säiden puolesta ohi.

– Helteisen ilmamassan seassa saattaa olla pilviä, joten on epävarmaa, kerkiääkö se hellelukemiin nousta. Edessä on vielä ihan kesäisiä lämpötiloja lukuun ottamatta Pohjois-Lappia, missä välillä tipahtaa alle kymmenen asteen, meteorologi ennustaa.

Source Link is.fi