Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0403eac1baad6bdba04cb753b9b13206, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Säässä edessä kaksi synkkää käännettä – Uutisalue

Säässä edessä kaksi synkkää käännettä

Perjantaina maan eteläosiin saapuu iltapäivän aikana vesisadealue. Ensi viikolla Suomeen saapuu kylmää ilmamassaa. Keskiviikko on viileä koko maassa.

Perjantai on monin paikoin sateinen. Oulun korkeudella ja pohjoisemmassa on lumisadetta, etelämmässä sataa räntää ja vettä.

– Sadealue pysyy Pohjois-Suomen yllä koko päivän. Lounaasta vesisadealue on jo saapunut Lounais-Suomeen. Päivän aikana se leviää laajemmin Etelä- ja Länsi-Suomeen. Sen sijaan idässä on päivälläkin vielä poutaa, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Kristian Roine.

Sunnuntai ja maanantai vietetään keväisen lämpimässä säässä. Sunnuntaina auringonpaiste nostaa lämpötiloja jopa 10–15 asteeseen.

Ensi viikolla Suomeen saapuu matalapaineita ja sää viilenee merkittävästi. Roine kertoo, ettei kylmää pitkää jaksoa pääse syntymään, mutta lämpötilat voivat etelässäkin käydä yöaikaan pakkasen puolella.

Keskiviikkona etelässä voi odottaa 3–4 asteen päivälämpötiloja. Lapissa sää on muutaman asteen pakkasen puolella.

– Vaikka ensi viikolla keskiviikkona ja perjantaina Suomessa liikkuu kylmää ilmamassaa, pidemmällä aikavälillä on kuitenkin kyse enemmän kevätsäästä, Roine kertoo.

Tämän kevään lämpöennätys mitattiin eilen Raumalla, missä lämpömittari näytti jo kolmeatoista plusastetta.

Source Link is.fi