Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9f8f33b00e4584dea16ecbd1a8118c43, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sade ja tuuli piiskasivat Suomea – tältä näyttää loppu­viikon sää – Uutisalue

Sade ja tuuli piiskasivat Suomea – tältä näyttää loppu­viikon sää

Sää jatkuu loppuviikosta sateisena tuulisena. Suomeen ennustettiin torstaiksi syysmyräkkää, mutta kovimmat myrskyennusteet eivät toteutuneet.

Forecan päivystävän meteorologin Anna Latvalan mukaan myrskypuuskia on mitattu päivän aikana merialueilla. Iltapäivään mennessä kovin puuska mitattiin Pietarsaaren Kallanin ja Kemin majakan havaintoasemilla, 24 metriä sekunnissa. Keskituulessa kovin lukema merellä havaittiin Kökarin Bogskärin havaintoasemalla, 19,1 metriä sekunnissa.

Kovimmat tuulet ovat puhaltaneet tunturilla. Pyhätunturilla keskituuli on ollut 22,2 metriä sekunnissa ja kovin puuska 28 metriä sekunnissa.

Myrskytuuli puhaltaa, kun kymmenen minuutin keskituuleksi on mitattu vähintään 21 metriä sekunnissa.

– Myrskypäivää tästä ei tullut, mutta hyvin tuuliseksi päiväksi tätä voi kutsua, Latvala toteaa.

Isossa osassa maata sateet ovat jo väistyneet tai väistyvät torstai-illan aikana. Pelastuslaitosten mukaan tuulinen torstaipäivä ei ole aiheuttanut normaalista poikkeavia hälytystehtäviä.

Sää jatkuu tuulisena myös perjantaina, vaikka kovimmat tuulet hellittävätkin vähitellen loppuviikon aikana. Navakoita tuulenpuuskia on esiintyy silti suuressa osassa maata.

Torstai yö on selkeä ja poutainen ja perjantaipäivä käynnistyy poutaisena suuressa osassa maata.

– Läntiseen osaan maata on luvassa sadetta perjantaina. Sade leviää länsirannikolta pidemmälle sisämaahan iltapäivän ja illan aikana, Forecan päivystävä meteorologi Joonas Koskela toteaa.

Viikonloppuna luvassa on yhä tuulta, mutta se on heikompaa kuin perjantaina.

Lauantaina sateinen säärintama mutkittelee Lounais-Suomesta Itä-Suomeen.

– Etelä- ja keskiosissa tulee aamun ja iltapäivän aikana sadekuuroja, Koskela kertoo.

Sunnuntai taas näyttää poutaiselta ja jopa monin paikoin aurinkoiselta. Tuulesta ei kuitenkaan päästä eroon, vaikka tuulen suunta muuttuu ja ennusteiden mukaan kääntyy lännen puolelle.

Source Link is.fi