Banner Before Header

Saila Ruuth JHL:n toimialajohtajaksi

Valtiosihteeri Saila Ruuth (vas.) korvaa Julkisten ja hyvinvointialoje n lition JHL:n johtoryhmässä eläkkeelle jäävän liiton pitkäaikaisen toimialajohtajan Teija Asara-Laaksosen.

JHL:n Vasemmiston ja sitoutumattomien ryhmä esittää Ruuthia JHL:n toimialajohtajaksi. Ruuth työskentelee tällä hetkellä sosiaali- ja terveysministerin valtiosihteerinä.

Toimialajohtajan paikka tuli hakuun, kun Asara-Laaksonen ilmoitti alkukeväästä, että jää eläkkeelle. Toimialajohtaja, kuten liiton muut johtohenkilöt, valitaan edustajiston sääntömääräisessä järjestäytymiskokouksessa, joka pidetään huomenna tiistaina ja keskiviikkona.

Ennen valtiosihteerin tehtävää Ruuth on työskennellyt Teollisuusliitossa työympäristö- ja sosiaaliasiantuntijana. Aiemmin hän on työskennellyt muiden muassa opetus- ja kulttuuriministeriössä, työeläkeyhtiö Ilmarisessa sekä Elintarviketyöläisten työttömyyskassassa.

Ruuth on valtiotieteiden maisteri. Hän on toiminut Vasemmistonaisten puheenjohtajana, Vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsenenä sekä Euroopan Vasemmistopuolueen hallituksen jäsenenä.