Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_79ca345dd767e9bb9d2396142afb30fb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saila Ruuth JHL:n toimialajohtajaksi – Uutisalue

Saila Ruuth JHL:n toimialajohtajaksi

Valtiosihteeri Saila Ruuth (vas.) korvaa Julkisten ja hyvinvointialoje n lition JHL:n johtoryhmässä eläkkeelle jäävän liiton pitkäaikaisen toimialajohtajan Teija Asara-Laaksosen.

JHL:n Vasemmiston ja sitoutumattomien ryhmä esittää Ruuthia JHL:n toimialajohtajaksi. Ruuth työskentelee tällä hetkellä sosiaali- ja terveysministerin valtiosihteerinä.

Toimialajohtajan paikka tuli hakuun, kun Asara-Laaksonen ilmoitti alkukeväästä, että jää eläkkeelle. Toimialajohtaja, kuten liiton muut johtohenkilöt, valitaan edustajiston sääntömääräisessä järjestäytymiskokouksessa, joka pidetään huomenna tiistaina ja keskiviikkona.

Ennen valtiosihteerin tehtävää Ruuth on työskennellyt Teollisuusliitossa työympäristö- ja sosiaaliasiantuntijana. Aiemmin hän on työskennellyt muiden muassa opetus- ja kulttuuriministeriössä, työeläkeyhtiö Ilmarisessa sekä Elintarviketyöläisten työttömyyskassassa.

Ruuth on valtiotieteiden maisteri. Hän on toiminut Vasemmistonaisten puheenjohtajana, Vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsenenä sekä Euroopan Vasemmistopuolueen hallituksen jäsenenä.