Banner Before Header

Sanna Marin tapaa Yhdys­valtain edustajain­huoneen puhe­miehen Nancy Pelosin

Pääministeri Sanna Marin (sd) tapaa Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin perjantaina, valtioneuvoston kanslia tiedottaa.

Keskustelun aiheina ovat muun muassa Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Suomen Nato-hakemus ja yhteistyön tiivistäminen uusien teknologioiden kehittämisen avulla.

Pääministeri on parhaillaan Washingtonissa ja osallistuu eilen alkaneeseen Bilderberg-ryhmän tapaamiseen. Tapaaminen kestää lauantaihin asti. Tilaisuuteen osallistuvat Marinin lisäksi muun muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger.

Lue lisää: Sanna Marin osallistuu Bilderberg-tapaamiseen – tämä maailman­johtajien salaperäisistä huippu­kokouksista tiedetään

Kokouksen tarkoituksena on keskustella eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten poliitikkojen, tutkijoiden, toimittajien ja yrityselämän edustajien ja asiantuntijoiden kesken. Keskustelut ovat luottamuksellisia, eikä niissä kuultujen tietojen lähteitä saa paljastaa.

Lue lisää: Nämä suomalaiset osallistuvat sala­peräiseen Bilderberg-tapaamiseen – voimassa ”Chatham House” -sääntö

Bilderberg-kokouksen verkkosivujen mukaan tämän vuoden tapaamisessa käsitellään esimerkiksi Naton haasteita sekä Venäjää ja Ukrainaa, mistä pääministeri keskustelee myös Pelosin kanssa.

Source Link is.fi