Banner Before Header

Sanna Marinin kommentti Ukrainan sodasta leviää nyt vauhdilla

Pääministeri Sanna Mariin (sd) esiintyminen tänään perjantaina Prahassa EU:n epävirallisessa huippukokouksessa kerää Twitterissä suitsutusta.

Marinilta kysyttiin kokoukseen saapumisen yhteydessä kommenttia Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin puheisiin, jonka mukaan Biden ja virkamiehet Yhdysvalloissa etsivät parhaillaan diplomaattista ulospääsytietä Ukrainan sodasta.

Pääministerillä vaikutti aluksi olevan vaikeuksia ymmärtää toimittajan kysymystä. Lopulta hän antoi kuitenkin tyhjentävän vastauksen toimittajalle, ennen kuin käveli pois toimittajien luota.

– Tie ulos Ukrainan sodasta on se, että Venäjä lähtee ulos Ukrainasta, Marin vastasi napakasti.

Marinin kommentit lähtivät nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa etenkin sen jälkeen, kun videon kommenteista jakoi Ylen Brysselin kirjeenvaihtaja Rikhard Husu.

Biden viittasi torstaina ydinsodan uhkaan ja sanoi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin ei vitsaile puhuessaan mahdollisesta ydinaseiden, biologisten tai kemiallisten aseiden käytöstä.

– Ensimmäistä kertaa sitten Kuuban ohjuskriisin on olemassa suora uhka ydinaseiden käytöstä, jos asiat todellakin etenevät samalla tavalla kuin tähän asti, Biden sanoi torstaina New Yorkissa.

EU:n jäsenmaiden poliittinen johto kokoontuu parhaillaan epäviralliseen huippukokoukseen Prahan linnaan.

Source Link is.fi