Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_359db2e5557db693e04f5786d82c9d7d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sara Sieppi kohtasi ikävän yllätyksen romanialaisessa ruokakaupassa – tällaista on arki uudessa maassa – Uutisalue

Sara Sieppi kohtasi ikävän yllätyksen romanialaisessa ruokakaupassa – tällaista on arki uudessa maassa

Sara Siepin elämä muuttui, kun kumppani, jalkapalloilija Pyry Soiri sai pestin Romaniaan. Nyt Sieppi elää uudenlaista arkea vieraassa maassa.

Tammikuussa somevaikuttaja Sara Sieppi oli uuden edessä.

Yhtäkkiä yhden kodin sijaan Siepillä onkin niitä kaksi. Toinen koti sijaitsee tutussa paikassa Helsingissä ja toinen rakentuu hiljalleen Romanian Craiovaan.

Arki muuttui, kun kumppani, jalkapalloilija Pyry Soiri solmi reilun kahden vuoden sopimuksen paikallisen jalkapalloseuran kanssa.

– Alkufiilis oli vaikea, kun varmistui, että hän oikeasti lähtee. Olen tiennyt että jossain kohtaa se tapahtuu, mutta sitten se tulikin näin nopeasti, Sieppi sanoo.

Sara Sieppi opettelee uudenlaista arkea kahden maan välillä. Kuva: Janne Aaltonen

Uusi koti on osoittautunut kuitenkin viihtyisäksi, ja kaikki on sujunut yllättävän helposti.

– Totta kai alkuun oli järkytys, että miten kaikki onnistuu. Kun siitä pääsi irti, niin sitten on ollut levollinen mieli.

Olemme saaneet koko suhteen ajan keskittyä omiin juttuihimme, molemmat ovat vain kannustaneet ja tukeneet. Se on todella ihanaa.

Sara Sieppi ja Pyry Soiri vuoden 2023 Emma-gaalassa. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

Jo parisuhteen alussa oli selvää, että Soirin ura veisi jossain kohtaa ulkomaille. Siepin työt sen sijaan keskittyvät pitkälti Suomeen.

– Olen sanonut, etten ole kokonaan muuttamassa. Tein selväksi, kun aloimme seurustella, että minä en sitten muuta, Sieppi naurahtaa.

Pyry oli kysynyt Siepiltä, onko ok, jos hän muuttaa ulkomaille.

– Sanoin, että totta kai hän menee. Olemme saaneet koko suhteen ajan keskittyä omiin juttuihimme, molemmat ovat vain kannustaneet ja tukeneet. Se on todella ihanaa.

Romania on onnistunut yllättämään Sara Siepin positiivisesti. Kuva: Janne Aaltonen

Haastatteluhetkellä Sieppi vietti kiireisiä viikkoja Suomessa ennen kuin palasi takaisin Romaniaan.

– On ihanaa, että täällä pystyn kolmen viikon ajan keskittymään täysillä töihin, ja sitten on ihanaa mennä myös sinne, hän kuvaa arkeaan kahden maan välillä.

Sara Sieppi on joutunut opettelemaan olemaan välillä myös etäsuhteessa. Kuva: Janne Aaltonen

Romania ja Suomi ovat melko erilaisia maita.

Sieppiä on sopeutumisessa auttanut se, että hän tiesi muun muassa maan köyhyydestä.

– Siellä on todella rikkinäisiä, huonosti pidettyjä taloja ja sitten on taas todella hienoja uusia. Se siellä oleva kontrasti on jännä.

Sieppi myöntää olleensa alkuun hieman ennakkoluuloinen Romaniaa kohtaan. Samalla hän kuitenkin halusi suhtautua uusiin kuvioihin uteliaana ja positiivisella asenteella.

– Olen viihtynyt paremmin kuin hyvin, mikä yllätti myös itseni.

Craiova eroaa Siepin mukaan pääkaupunki Bukarestista melkoisesti. Runsaan 200 000 asukkaan kaupungin yleisilme on karumpi.

Kaduilla näkyvät kulkukoirat ja -kissat surettavat. Toisaalta kaupungista löytyy paljon ihania asioita.

– Siellä on vanhoja kauppoja ja leipomoja, mikä on ihanaa. Siellä on tosi kaunista, hän kertoo.

Ihmiset ovat tuntuneet ystävällisiltä. Suurin osa liikkuu Siepin mukaan kuitenkin kävelyn sijasta autoilla, eikä kanssakäymistä synny helposti.

– Se pitää ehkä itse nähdä, että ymmärtää, millainen paikka se on.

Sara Sieppi on vähentänyt liikkumistaan julkisissa tilaisuuksissa ja omien asioidensa jakamista somessa. Kuva: Janne Aaltonen

Sieppi kertoo nauraen, että ehkä isoin shokki uudessa asuinpaikassa tuli vastaan ruokakaupassa.

Kerran hän osti kanan rintafileeltä näyttänyttä lihaa. Suomessa fileet putsataan pitkälti rustoista ja muista ylimääräisestä – toisin on Romaniassa.

– Se oli aika rajun näköistä. Sen jälkeen en ole ostanut siellä lihaa. Olen syönyt kasvisruokaa, mikä on tosi hyväkin juttu, Sieppi sanoo.

Olen osannut keskittyä omiin juttuihin täällä ja olla siellä läsnä ihan kunnolla toisen ihmisen kanssa. Se on tehnyt vain hyvää.

Kodit kahdessa maassa tarkoittavat myös sitä, että Siepin ja Soirin on täytynyt opetella välillä uudenlaista arkea etäsuhteessa.

Sieppi myöntää joutuneensa miettimään omia pelkojaan. Hän oli jo tottunut jakamaan arjen toisen kanssa.

– Sitten toinen lähtee, eikä tiedä, milloin pääsee käymään. Siitä ajatuksesta pääsi sitten läpi. Ja videopuhelut toimivat koko ajan, hän sanoo.

Sieppi on kuullut elämänsä aikana paljon kokemuksia etäsuhteista, sekä puolesta että vastaan.

– Olen osannut keskittyä omiin juttuihin täällä ja olla siellä läsnä ihan kunnolla toisen ihmisen kanssa. Se on tehnyt vain hyvää.

Arjen rakentamista kahden paikan välille helpottaa se, että Sieppi saa yrittäjänä itse suunnitella omat aikataulunsa.

– Siinä suhteessa olen onnekas, että pystyn reissaamaan enkä ole töiden puolesta kiinni viisi päivää viikossa.

Sara Siepin elämässä tapahtui välillä paljon, ja sitä hän on saanut käytyä läpi terapiassa. Kuva: Janne Aaltonen

Oma aika on jotain, mitä Sieppi muutenkin elämässään vaalii.

– On hyvä, että on omakin elämä. Omat työt ja kaverit, eikä vain sitä parisuhdetta. En koskaan ole ollut sellainen, että olen koko ajan toisen kanssa.

Sieppiä ei haittaa viettää paljon aikaa yksin. Hän itse asiassa tykkää siitä.

– Nautin omasta seurastani. On todella kiva, että saan olla välillä yksin.

Olen käynyt terapiassa, sen kautta on ollut aikaa miettiä omaa hyvinvointia.

Somessa on mietitty, miksi Sieppiä ei näy enää niin paljon julkisissa tapahtumissa. Hän kertoo viettäneensä tarkoituksella hiljaiseloa.

– Olen osannut sanoa ei, vaikka on ollut kivoja tapahtumia. Olen miettinyt, miksi taas menisin johonkin punaiselle matolle. Ne eivät koskaan ole olleet tilanteita, joista nauttisin hirveästi.

Sieppi on myös vähentänyt henkilökohtaisten asioidensa jakamista somessa. Sen myötä hän on voinut huomattavasti paremmin.

– Elämässäni oli tapahtunut niin paljon. Olin vain suorittanut, eikä ollut aikaa käydä asioita läpi. Olen käynyt terapiassa, sen kautta on ollut aikaa miettiä omaa hyvinvointia.

Sieppi voi kiireisten työviikkojen jälkeen hengähtää Romaniassa, jossa hänen arkensa on huomattavasti rauhallisempaa. Kuva: Janne Aaltonen

Suomessa Siepin kalenteri täyttyy edelleen nopeasti työasioilla ja tapaamisilla. Siksi on ihanaa päästä hengähtämään Romaniaan, jossa arki on hyvin erilaista.

– Siellähän minulla ei käytännössä ole mitään, ja Pyry käy treeneissä. Leikin kodinhengetärtä ja hengailen, vaikka totta kai pystyn töitäkin tekemään, Sieppi kertoo nauraen.

Sieppi kuvailee arkeaan Romaniassa rauhalliseksi. Siellä hän osaa antaa itselleen luvan vain olla.

– Saa vähän hengähtää eikä tarvitse olla missään. On todella ihanaa, että voi käydä siellä ja unohtaa tämän elämän täällä.

Kodinhengetärtä Sieppi saa leikkiä kahden makuuhuoneen asunnossa. Lisäksi kodista löytyy keittiö, kaksi kylpyhuonetta, olohuone ja parveke.

– Se on kivasti rempattu ja laitettu. Siellä on kauniit kalusteet, ja sitä on ollut helppo ja kiva sisustella.

Valoisa ja avara asunto tuntuu kotoisalta. Se tunne tuli heti, kun Sieppi ensimmäisen kerran asteli sisään.

– En hirveästi kiinny koteihin. Tuntuu, että mihin vain vien omat tavarani, niin kotini on siellä. Ehkä se johtuu siitä, kun olen muuttanut niin monta kertaa elämäni aikana.

Tavallinen päivä Romaniassa koostuu rauhallisesta aamusta ja aivan tavallisista arkisista askareista, kaupassa käynnistä ja kokkailusta. Koti tarjoaa puitteet kotijumpalle, ja Sieppi käy lenkkeilemässä ulkona ja tutkimassa uusia kotikulmia.

Sara Sieppi pitää tunnetusti sisustamisesta. Hän on myös sisustanut oman mökkinsä oman tyylinsä mukaisesti. Kuva: Anssi Lauri

Muutoksia on luvassa myös Helsingissä, sillä Sieppi on myymässä kaunista Punavuoressa sijaitsevaa asuntoaan.

– Tuli tunne, että on aika irtaantua siitä ja etsiä jotain muuta. Olen niin paljon Romaniassa, että se iso kaunis koti tuntuu menevän hukkaan. Olen siellä vain muutaman viikon ja lähden.

Nykyinen asunto on Siepin mukaan ihana, eikä hän myisi sitä, jos he olisivat Soirin kanssa molemmat edelleen Suomessa.

– Tarkoitus olisi löytää vähän järkevämpi Helsingin-koti. En ole vielä päässyt ajatuksissa niin pitkälle, kun elän aika hetkessä, Sieppi nauraa.

Selvää on kuitenkin se, että Suomen-koti on se pysyvämpi – vaikka asunto vaihtuisikin.

– Täällä on kaikki. Se ei ole loppuelämän koti, joka Romaniassa on. Se on tämän elämänvaiheen koti, sellainen kakkospaikka.

Source Link is.fi