Sauli Niinistö sai valkolakin Salon yhteislukiosta vuonna 1967. Kirjoitusten yleisarvosanan oli approbatur. Hän jatkoi opintojaan Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa ja valmistui oikeustieteen kandidaatiksi 1974. Niinistö työskenteli juristina kunnes hän nousi eduskuntaan 1987.

Helsinkiläinen Tarja Halonen valmistui sukunsa ensimmäiseksi ylioppilaaksi kevätkesällä 1962 Kallion yhteiskoulun reaaliaineiden luokalta. Seuraavana vuonna hän jatkoi Helsingin yliopistoon lukemaan taidehistoriaa, joka vaihtui myöhemmin oikeustieteeksi. Hän valmistui oikeustieteen kandidaatiksi pääaineenaan rikosoikeus 1968. Valmistumisen jälkeen hän toimi SAK:n lakimiehenä, jolloin hän oli SAK:n ensimmäinen naisjuristi.

Viipurista Kuopion kautta Ouluun muuttanut Martti Ahtisaari valmistui ylioppilaaksi Oulun lyseosta 1956. Asevelvollisuuden jälkeen Ahtisaari jatkoi opintoja Oulun opettajakorkeakoulussa, josta hän valmistui 1959 kansakoulunopettajaksi. Myöhemmin hän aloitti opinnot Helsingissä kauppakorkeakoulussa.

Mauno Koivisto oli veteraani jo valmistuessaan ylioppilaaksi 25-vuotiaana. Teini-ikäisenä hän oli jatkosodassa vapaaehtoisena kenttäsammutusjoukoissa Itä-Karjalassa ja myöhemmin asevelvollisena ja rintamalla Itä-Karjalassa ja 1. divisioonan jääkärikomppaniassa, Törnin jääkäreissä. Sodan jälkeen hän paiski töitä satamassa ja opiskeli ensin keskikoulututkinnon ja sitten iltalinjalla ylioppilaaksi Turun suomalaisesta yhteiskoulusta vuonna 1949. Hän jatkoi Turun yliopistolle, jossa hän opiskeli sosiologian tohtoriksi saakka.