Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2a19fb1cc151032357180863c8a220bd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Savonlinnan turma-auton omistaja yhä sairaalassa – nuorukainen loukkaantui niin vakavasti, ettei poliisi voi kuulustella – Uutisalue

Savonlinnan turma-auton omistaja yhä sairaalassa – nuorukainen loukkaantui niin vakavasti, ettei poliisi voi kuulustella

Savonlinnan traagisesta liikenneonnettomuudesta on pian kulunut viikon päivät, mutta poliisi ei ole vielä päässyt kuulemaan turmasta ainoana elossa selvinnyttä miestä.

Turma-auton omistaja on edelleen hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Hän on loukkaantunut hyvin vakavasti.

– Emme siis ole vielä päässeet jatkamaan tutkintaa (kuulustelujen osalta), vaan odottelemme hänen tilanteensa kehittymistä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Harri Hauhia.

Lue lisää: Ystävät kertovat: Tällaisia olivat Savonlinnan turmassa kuolleet nuoret

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kolmena kuolemantuottamuksena. Onnettomuudessa menehtyi kolme parikymppistä aikuista: pikkulapsen vanhemmat ja nuori mies.

Tutkinnassa ei ole vielä saatu vastauksia siihen, onko päihteillä mahdollisesti osuutta asiaan. Vahvistusta vailla on myös se, kuka turmassa tuhoutunutta farmari-Volvoa ajoi onnettomuushetkellä.

Tutkinnanjohtajan mukaan tapausta tutkii käytännössä tutkijapari, jonka apuna on muun muassa teknisen tutkinnan ammattilaisia.

Lue lisää: Savonlinnan turma-auton omistajalla tuoreet tuomiot liikennerikoksista

Poliisin käsitys on, että onnettomuusauton eturengas osui ajokaistojen välissä olevaan katukiveykseen, jolloin auto lähti hallitsemattomaan luisuun ja törmäsi opastinpylvääseen oikea kylki edellä.

Törmäyksen seurauksena auto katkesi etuistuinten takaa kahtia.

STT uutisoi tiistaina, että opastinpylväs oli Väyläviraston mukaan suojattu vajavaisesti. Väylä, jolla onnettomuus tapahtui, on avattu liikenteelle vuosikymmen sitten.

Sen jälkeen pylvään rakenteita koskeva ohjeistus on muuttunut. Jos pylväs pystytettäisiin nyt, se suojattaisiin kaiteella.

Lue lisää: Savonlinnan kuolonkolarin pylväs oli suojattu vajavaisesti

IS:n tietojen mukaan nuoret aikuiset olivat palaamassa jatkoilta kotiin lauantain pikkutunteina. Koska taksipalvelut olivat ruuhkautuneet, he kyselivät kyytiä kavereiltaan.

Kuskiksi lähti IS:n tietojen mukaan katsastamattoman ja liikennekäytöstä poistetun turma-auton omistaja, jolla on taustallaan tuoreita liikennerikostuomioita.

Poliisi ei toistaiseksi ole vahvistanut tapahtumien kulkua.

Alla olevat kuvat näyttävät, millä tavalla auto eteni Rantasalmentiellä ennen törmäyshetkeä.

Source Link is.fi